Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vroege start Australische Calypso mango's

Het Australische bedrijf Perfection Fresh is een maand eerder dan gebruikelijk begonnen aan het seizoen van Calypso mango's. Het fruit zal van september tot januari op de markt zijn. Volgens Perfection Fresh directeur Michael Simonetta is de vroege start van het seizoen te danken aan de zachte winter. 

"In Northern Territory zijn de mangoboomgaarden vroeg in bloei gekomen en dat betekent dat er al voordat het mangoseizoen in oktober officieel begint grote volumes Calypso mango's beschikbaar zullen zijn. De pluk start in september en vanaf november breekt het piekseizoen aan," aldus Simonetta. Hij voegt er aan toe dat de kwaliteit dit jaar veelbelovend is.

 Perfection Fresh heeft een licentie om Calypso mango's te vermarkten. Voor de productie van het fruit werkt het bedrijf nauw samen met een netwerk van telers in Darwin, Katherine en Noord- en Zuidoost Queensland. Het jaarlijkse productievolume wordt geraamd op ruim 30 miljoen stuks en de productie is vooral geconcentreerd in de regio Top End in het noorden van Australië. 

Het ras Calypso werd ontwikkeld door de rassen Kensington Pride en Sensation te kruisen. De mango heeft een kenmerkende blos op de schil en is daarnaast langer houdbaar dan de meeste andere rassen. Calypso mango's hebben bovendien een kleinere pit dan gebruikelijk en leveren zodoende meer vruchtvlees. De textuur van het vruchtvlees is stevig en glad waardoor de mango zich uitstekend leent om verwerkt te worden in smoothies, sappen en chutneys.

Voor meer informatie:
Kate Gabbott
Bite Communications
Tel 00612 9977 8195
Mob 0061 434 886 678
Email: kate@bitecom.com.au
www.bite.com.au

Publicatiedatum: 1-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: