Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pasquino De Vuyst, groenten- en fruitzaak Kathy Van Landschoot

"Groentenzaak in hartje Gent: "pest en zegen tegelijk"

Tholen - Midden in het drukke centrum van Gent zorgt Pasquino De Vuyst er zes dagen per week voor dat zijn groenten- en fruit bij zowel bedrijven in de buurt als bij klanten in de zaak komt. Sinds 1 april nam de man achter bvba De Vuyst-Meiresonne Kathy Van Landschoot over, die naast de groothandel in Zelzate dus nu ook een zaak in Gent heeft.


Pasquino De Vuyst met Belgische Leopold druiven die hij verkoopt.

"Deze zaak zit op een toplocatie", zegt eigenaar Pasquino De Vuyst. Hoewel hij opstaat terwijl sommige mensen pas gaan slapen, vertelt hij vol enthousiasme over zijn winkel in Gent. "Wij leveren vooral aan horeca-zaken. Zelfs het sterrenrestaurant Publiek gebruikt onze producten. Daarnaast zijn bedrijven zoals het ziekenhuizen en kinderdagverblijven klanten van ons. Wij brengen onze producten rond in de binnenstad van Gent en wat gemeentes eromheen."

Bus vol Russen
Hoewel Pasquino de zaak pas sinds april heeft overgenomen, bestaat het bedrijf al zo'n 50 jaar. De eigenaar die al 12 jaar in het vak zit, is binnenkort van plan om het nieuwe bedrijf op te frissen en aan te kleden. "De ligging van het bedrijf is een pest en zegen tegelijk", zegt hij. Parkeren of bevoorraden kan lastig zijn omdat we midden in het centrum zitten. Tegelijkertijd is dat een voordeel. Soms stopt hier een bus vol met Russen en kopen ze allemaal een doosje aardbeien en gaan dan weer weg. Dat is dan weer een voordeel."


Een overzicht van Kathy Van Landschoot.


Aan de auto's is te zien hoe dicht de winkel aan de straatkant ligt in het centrum van Gent.

Groothandel Zelzate
Tussen de groothandel in Zelzate en de zaak in Gent zit een groot verschil. Juist daarin ziet Pasquino de voordelen. "In Gent hebben wij een beperkter assortiment, maar een groter klantenbestand. In Zelzate is dat juist andersom", zegt hij. "Vooral daarin kunnen de zaken elkaar aanvullen en ondersteunen. In totaal hebben wij in Gent zes wagens waar wij onze producten mee kunnen wegbrengen. Zo'n 30 procent wordt in de zaak gekocht, de rest wordt gekocht en bezorgd." 

Populaire pepers
Doordat de consument en de horeca-ondernemers klanten zijn van Kathy Van Landschoot, komt er niet alleen een wisselend publiek, ook het aanbod is heel divers. "Producten zoals Boeddha vingers, truffels, Belgische druiven en de pepers habanero doen het goed bij ons", vertelt de eigenaar. "Ook de jalapeño en avocado is niet meer weg te denken. Deze speciale producten zijn vooral voor de restaurants bedoeld zoals tapas- of sushirestaurants. Producten zoals perziken en nectarines zijn weer meer voor de consumenten. Hoewel een bepaalde doelgroep vaak dezelfde producten koopt, heeft hij wel de mogelijkheid om de speciale producten te kopen die niet overal te vinden zijn. Verder verkopen wij nog gehakte groenten, zoals wortel, ui en peterselie. Voor de rest verkopen wij gewoon de ongesneden producten."


Met producten zoals hazelnoten probeert Pasquino zich te onderscheiden.


De rode pepers, zoals de Habanero, doen het goed bij de groenten- en fruitzaak.


De mirabellen verkoopt Pasquino vooral aan restaurants voor de desserts.

Fotocontact
Tegenwoordig kunnen ondernemers zich op andere manieren onderscheiden dan door een bord voor de zaak te zetten of een vlag uit te hangen. Facebook en een website zijn daar goede voorbeelden van, maar Pasquino gaat verder. "Met sommige bedrijven houd ik contact via Whatsapp", zegt hij. "Dan maak ik een foto van de producten, zodat zij kunnen zien hoe het eruit ziet. Klanten kunnen bij mij de producten zelf uitkiezen die ze graag willen hebben. Op die manier hoeven klanten niet meer per se naar ons toe te komen om te kijken wat zij willen hebben." 


Een overzicht van de winkel in Gent.

Voor meer informatie:
Kathy Van Landschoot
Bij Sint-Jacobs 20
9000 Gent (België)
T +32 (0) 9 223 34 16

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Opstaan als de meeste slapen maar vooral slapen als anderen opstaan en werken en vooral Theo laten werken...gnif
Leute Jos , Gent - 2017/09/15 05:57:59.000© AGF.nl 2018