Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"AGF en vuilnis gaan niet samen"

Handelaren Kortrijk nemen raadsman in de arm

Tholen - Handelaren en producenten van de groothandelsmarkt in Kortrijk (Heule) hebben een advocaat ingehuurd en de zaak zal 17 oktober voorkomen. De stad Kortrijk heeft besloten dat ze hun plannen vanaf volgend jaar 1 augustus doorvoeren. "Ze zouden een oplossing voor ons zoeken, maar er is nog steeds geen concreet voorstel. Daarop wachten we al anderhalf jaar. Om die reden hebben we een raadsman in de arm genomen", vertelt handelaar Philippe Vandendriessche.Strop

Hij geeft aan dat ze al ruim 30 jaar op die markt aanwezig zijn. "Dat gebouw is bestemd om er marktactiviteiten te houden en dat wil Stad Kortrijk ongedaan maken. Het plan is om er vuilniswagens deponeren. Dat is geen goed idee, want AGF en vuilnis gaan niet samen. Toch denk ik dat wij nog wel wat rechten hebben. De magazijnen zijn eigendommen van de magazijnhouders hier. De rechter zal beslissen wat er gaat gebeuren. We weten na 17 oktober meer."

Hij vindt het jammer dat het op deze manier moet. "Afgezien van de stad Kortrijk is iedereen is tevreden met de huidige situatie. Deze markt is volgens ons en onze klanten een mooie combinatie van teelt en handel. Naast de verschillende handelaren staan er ook producenten met hun eigen prachtige producten. Als we weg moeten, is het voor velen gedaan, het is hun broodwinning. Het zou een ontzettende strop zijn. Het zou fijn zijn als we gewoon samen konden blijven in deze hal. Wij hebben de telers nodig en andersom." Stel dat de markt zou wegvallen weet Vandendriessche nog niet wat hij zou gaan doen. "Ik wacht af wat de rechter gaat beslissen."

Reactie stad Kortrijk
De markt sluit eerder dan verwacht. De handelaren kregen onlangs een brief van het stadsbestuur dat de markt op 1 augustus 2018 gesloten wordt. In de grote hallen in Heule moeten vuilniswagens komen. Bruno Meisen van de stad Kortrijk vertelt dat de KGM of Kortrijkse groothandelsmarkt wordt georganiseerd op een terrein/gebouw die grotendeel eigendom is van de Stad. Enkele depots zijn in handen van privé-eigenaren. "De stad heeft een tijdje terug beslist om op dat terrein een erfgoeddepot en een depot voor de diensten die het openbaar domein onderhouden te bouwen. De depots van de privé-eigenaren blijven vanzelfsprekend buiten die werken en blijven toegankelijk ook na de werken. Het erfgoeddepot is nu al in aanbouw waar er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de werking van de markt. De planning voor de bouw van het depot openbaar domein is opgemaakt en maakt dat de groothandelaars recent nieuw hebben gekregen wanneer het deel waarop de effectieve groothandelsmarkt plaatsvindt niet meer toegankelijk zal zijn. De stad bekijkt wat dit betekent voor het marktgebeuren in de toekomst."

Publicatiedatum: 31-8-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Hoi Philippe , succes met je strijd om jully Groothandelsmarkt open te houden .....wat bezield Kortrijk om zijn agf handelaren die met hart en ziel dagelijks hun producten aan de man proberen te brengen op een goede locatie ... Om dit te ontnemen... Er is wel een ander plekje voor die vuilnis wagens te vinden toch....
Sjaak baars, Vianen - 31-8-2017 16:40:05


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: