Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
SuperValu is opnieuw grootste in Ierland

Ocado werkt met Amazon aan stemherkenning

Ocado werkt met Amazon aan systeem voor stemherkenning
De Britse online supermarkt Ocado werkt samen met Amazon aan een systeem, waarmee Britse consumenten gebruik kunnen maken van Amazon´s technologie voor stemherkenning. Ocado heeft een app voor het Alexa-systeem van Amazon ontwikkeld, waarmee de gebruiker producten aan een digitaal boodschappenlijstje kan toevoegen. Door simpel weg op de app in te spreken kunnen zo bestellingen worden geplaatst. Volgens Ocado is het systeem per direct beschikbaar. (Bloomberg)

Rusland: Lenta heeft omzetstijging van 16,7% in eerste halfjaar

De Russische retailer Lenta had in zijn eerste halfjaar een omzetgroei van 16,7% tot RUB 163,5 miljard (€2,31 miljard). De like-for-like-omzet daalde met 1,8%. De bruto winst kwam neer op RUB 15,6 miljard (€220,4 miljard), wat een toename was van 14,2%. Het bruto winstmarge was van 21,7% was iets afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De winst werd beïnvloed door een verbeterd contract met leveranciers, het verbeteren van de leveringsketen, prijsinvesteringen en kosten die werden veroorzaakt door nieuwe wetgeving op het gebied van handel. (esmmagazine.com)


El Corte Inglés 2% toename in jaaromzet
De Spaanse keten El Corte Inglés had een toename van 2% in zijn jaaromzet van 2016. De omzet kwam daarmee neer op €15,51 miljard. De omzetgroei was minder groot dan het jaar ervoor, waarin toen sprake was van een toename van 10%. De reden hiervoor was volgens de keten de tragere omzet bij de Hipercor-keten. El Corte Inglés is van plan om Hipercor te laten fuseren met de grootste eigen ketens van de groep, waarmee er kosten kan worden bespaard. Hipercor bestaat uit 43 Spaanse supermarkten. Jaar op jaar had de keten een daling in omzet van 5,7% tot €1,32 miljard. (esmmagazine.com)

Rusland: O'Key Group heeft toename in bruto winst van 4,1%

De Russische O'Key Group had in het eerste halfjaar een toename in bruto winst van 4,1% tot RUB 86 miljard (€1,2 miljard). De omzet van het supermarkt- en hypermarktsegment van de groep bleef jaar op jaar gelijk staan op RUB 81,26 miljard (€1,15 miljard). Er werd voor negatieve trends in de markt gecompenseerd met een sterker tweede kwartaal. De O'Key Group had over deze periode een netto verlies van RUB 1,48 miljard (€20,9 miljoen), wat voornamelijk kwam door het sluiten van inefficiënte winkelen en daarmee gerelateerde afschrijven. (esmmagazine.com)

M&S wil vestigingen in Hong Kong en Macau verkopen
Marks & Spencer is gesprekken begonnen om de eigen vestigingen in Hong Kong en Macau over te dragen aan franchise-partner Al-Futtaim. Als Al-Futtaim de winkels inderdaad overneemt, zal het bedrijf het merk van M&S voortzetten. Naar verwachting zal het overleg enkele maanden nodig hebben. (Reuters)

SuperValu is wederom grootste keten van Ierland

SuperValu is nog steeds de grootste supermarktketen van Ierland. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Kantar Worldpanel over de periode van 12 weken tot 13 augustus. SuperValu, dat in handen is van de Musgrave-groep, heeft een marktaandeel van 22,2% en had jaar op jaar een toename in omzet van 0,4%. De keten wordt op de voet gevolgd door Tesco, dat met slechts 20 basispunten verschil de tweede plaats inneemt. Tesco heeft een aandeel van 22,0% en had een toename in omzet van 3,4%. Dunnes Stores staat met 21,1% op de derde plek en had jaar op jaar een groei in omzet van 2,0%. (esmmagazine.com)Britten betalen minder dan Duitsers bij Lidl
Britse consumenten zijn gewend meer te betalen voor bepaalde producten dan in andere landen. Dit komt met name door de positie van de Britse pond na de Brexit-uitslag. Volgens een analyse is er echter een keten waarbij het tegenovergestelde geldt. Duitse consumenten moeten bij Lidl meer betalen dan bezoekers van Lidl-vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. De reden hiervoor is dat de supermarktprijzen laag worden gehouden door de felle concurrentiestrijd tussen de vier grote ketens, Sainsbury's, Tesco, Asda en Morrisons. Om mee te kunnen komen moet Lidl daarom ook lagere prijzen hanteren. (aol.co.uk)

Ierland: Aldi betaalt kleine leveranciers sneller uit
Aldi gaat in Ierland kleine leveranciers sneller uitbetalen. De betalingen gaan maximaal 14 dagen duren. Het nieuwe beleid van Aldi gaat per 11 september in en geldt voor de ongeveer 100 leveranciers die via Aldi elk tot €300.000 aan omzet per jaar draaien. De betalingstermijn van 14 dagen staat in schril contrast met de norm binnen de Ierse sector. Volgens statistieken van de Ierse Small Firms Association duurt het gemiddeld 62 dagen voordat een klein bedrijf krijgt uitbetaald, hoewel de meeste facturen officieel uitgaan van slechts 30 dagen. (irishtimes.com)

VK: Sainsbury's introduceert afhaalpunten voor Argos

Sainsbury's, dat de elektronicaketen Argos in handen heeft, is van plan om afhaalpunten te introduceren bij 100 buurtwinkels. Sainsbury's speelt hiermee in op de kerstperiode van dit jaar. Volgens CEO Mike Coupe worden er in de komende jaren 2.000 afhaalpunten geopend bij Sainsbury's-locaties. (esmmagazine.com)

Maleisië: winstafname van 33% voor 7-Eleven

7-Eleven Malaysia Holdings Bhd had in het tweede kwartaal een afname in netto winst van 32,7% tot RM10,15 miljoen (€1,97 miljoen). Een jaar geleden bedroeg de winst nog RM15,07 miljoen (€2,93 miljoen). De reden voor de daling in winst heeft te maken met de opgelopen kosten voor distributie. De omzet van het afgelopen kwartaal was met 9,8% gestegen van RM505,7 miljoen in 2016 tot RM555,21 miljoen in dit jaar (van €98,37 miljoen tot €108,0 miljoen). De omzetstijging kwam met name door het Hari Raya-feest en door meer omzet bij zowel oudere winkels als nieuw geopende vestigingen. (theedgemarkets.com

Co-op verder in gesprek over overname Nisa Retail
Het bestuur van Nisa Retail heeft een langere periode van exclusiviteit ingesteld voor Co-op. Hierdoor is Co-op voorlopig de enige partij waarmee Nisa in gesprek gaat voor een mogelijke overname. Onlangs liet Sainsbury's nog weten voorlopig af te zien van een overname van Nisa, omdat het bedrijf zich zorgen maakte over de reacties van de Britse mededingingsautoriteit. De voorzitter van de raad van bestuur van Nisa, Peter Hartley, liet de aandeelhouders weten dat Co-op zo snel mogelijk verder wil gaan met het overleg voor een mogelijke overname. (news.sky.com)

Wal-Mart wil in Brazilië investeren
Wal-Mart is van plan om ongeveer 1 miljard reais (€260 miljoen) in Brazilië investeren in 2019. De investering wordt gebruikt om 120 winkels te renoveren. Walmart volgt daarmee de trend die is gezet door concurrenten, die ook fors investeren om de Braziliaanse consument aan zich te binden. "We hebben dit jaar al 10% hiervan uitgevoerd," zegt Flavio Cotini, de CEO van de Braziliaanse tak van Wal-Mart. In Brazilië geldt Wal-Mart als de derde grootste retailgroep. (Reuters)

Rechtszaak tegen Whole Foods afgewezen
Een Amerikaanse rechter heeft een rechtszaak tegen Whole Foods afgewezen. Whole Foods en zijn aandeelhouders werden ervan beschuldigd om stelselmatig voorverpakte producten voor te dure prijzen in de schappen aan te bieden. De rechter Lee Yeakel wees de beschuldiging van de hand, dat de directie van Whole Foods op de hoogte zou zijn van de te dure prijzen en dat dit geleid zou hebben tot overdreven financiële resultaten, onjuiste beweringen over de houding van de consument tegenover Whole Foods en een lagere waarde van de inventaris. (Reuters)

VS: Nieuwe naam voor Marsh Supermarkets
De keten Marsh Supermarkets krijgt een nieuwe naam. De keten werd in juni overgenomen door een in Ohio gevestigd bedrijf. Een aantal winkels worden heropend onder de naam Needler's Fresh markets. De vestigingen bevinden zich in Indianapolis (2), New Palestine, Marion, Columbus, Hartford City, Elwood, Tipton, Pendleton, Richmond en Greensburg. Ook worden de winkels gerenoveerd. (fox59.com)Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: