Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleinere Zuid-Afrikaans mangooogst verwacht

"Hoewel het seizoen 2016-2017 de grootste volumes uit de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse mangosector voort heeft gebracht, zal de productie dit seizoen aanzienlijk lager zijn. Na een seizoen van hoge productie, maken de mangoboomgaarden momenteel een zogenaamd 'beurtjaar' door en dat is nu al te zien aan de bloei-intensiteit die lager is dan vorig seizoen," legt Jaco Fivaz uit, aftredend voorzitter van de South African Mango Growers' Association (SAGMA). 



Het is nagenoeg onmogelijk om een raming van het exacte oogstvolume van het voorgaande mangoseizoen te geven omdat een deel van het fruit geteeld wordt voor de productie van atchar (een kruidige smaakmaker op basis van onrijpe mango) en zodoende niet bekend is bij de verkoopkanalen voor de verse verkoop. Een ruwe schatting van het mangovolume van vorig seizoen komt echter rond de 80.000 ton uit. 

De sector kampt nog steeds met de droogte, met name in regio's zoals Malelane waar telers al te maken hebben met waterbeperkingen. De kritieke periode van de fruitzetting is in de provincie Limpopo inmiddels aangebroken. Gedurende deze fase kan een tekort aan water verstrekkende gevolgen voor de productievolumes hebben. 

SAGMA zal tijdens zijn jaarvergadering in oktober een betere prognose van het komende seizoen kunnen geven. 

Voor meer informatie:
Jaco Fivaz
SAMGA (outgoing chairperson) / Mohlatsi Farm
Tel: +27 15 307 3766
Publicatiedatum: