Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-appel Natyra opvallend lang houdbaar

"Het gebeurt niet vaak, maar soms zijn ze er ineens. Appelen die zich kunnen meten met het succes van klassiekers als Elstar en Jonagold. De experts zijn het erover eens; Natyra is de nieuwe biologische parel. Het geheim blijkt verscholen in de houdbaarheid en smaak.

Afgelopen woensdag, tijdens de eerste Natyra appeldag op de Proeftuin Randwijk, kwamen ruim 70 appeltelers, boomkwekers, handelaren, teeltspecialisten en andere geïnteresseerden bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen, de boomgaarden in Randwijk te bekijken en -natuurlijk- de appelen te proeven.



Met dat laatste werd direct duidelijk wat het bijzondere is aan Natyra; de houdbaarheid van de appel is uitstekend. De nieuwe oogst komt tenslotte pas in oktober van de bomen en dus werden appelen geproefd die in oktober 2016 geoogst zijn. En wat al uit onderzoek gebleken was, werd door de bezoekers beaamd: ook in het voorjaar en de zomer behoudt de Natyra zijn knapperigheid en zoete smaak. En dat maakt het een zeer geschikte appel voor de tweede helft van het seizoen, wanneer andere Nederlandse appelen niet meer leverbaar zijn. Telers zien de kansen en lieten zich deze dag dan ook uitgebreid voorlichten over het telen van de 'nieuwe biologische parel'.



Alle ins en outs zijn onder de loep genomen

Namens merkeigenaar Fresh Forward, begeleidde Stephan Geerlings de Natyra dag. Diverse professionals en experts waren aanwezig om hun kennis te delen, waaronder Philipp Haug van Föko, onderzoeker Alex van Schaik (WUR), Natyra-telers Tim Moerman en Pieter Jans Jansonius, boomkweker Han Fleuren, Hein Wolff van Nautilus Organic en Kees Vogelaar van Vogelaar Vredehof. Gezamenlijk zetten alle betrokkenen een zeer volledig programma neer. Van houdbaarheidsonderzoeken, teelttechniek en- ervaringen, smaaktesten en boomprijzen tot kansen in afzet. Jan Peeters en Matty Polfliet van Fruitconsult BV verzorgden een uitgebreide rondleiding op de Natyra percelen van de Proeftuin.



Vervolg 4 en 5 oktober

Op woensdag 4 oktober om 15:00 uur vindt er een rondgang plaats op de Natyra percelen van Tim Moerman, Boomgaard ter Linde, Oranjezonweg 3A, 4356 EH Oostkapelle en op donderdag 5 oktober om 16:00 uur zal er een rondgang plaatsvinden op de Natyra percelen op de Proeftuin in Randwijk (Lingewal 1A, 6668 LA, Randwijk). Aanmelden voor deze rondleidingen kan door een mail te sturen naar info@natyra.nl onder vermelding van de gewenste rondgang, de bedrijfsnaam en het aantal personen.


Voor meer informatie: www.natyra.nl
Publicatiedatum: