Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eerste groei sinds vijf jaar

Citrussector Florida klimt uit dal

Consultant Elizabeth Steger heeft goed nieuws voor de citrussector in Florida. Zij heeft namelijk berekend dat sinaasappeltelers in Florida in het seizoen 2017-2018 een productie van 75,5 miljoen dozen kunnen verwachten. 

Als Steger het bij het rechte eind heeft dan zou dit een groei van 10% betekenen ten opzichte van het sinaasappelvolume van 2016-2017 dat 68,7 miljoen dozen bedroeg. Het zou eveneens het einde betekenen van een periode van vijf opeenvolgende seizoenen met productiedalingen. 

"Stegers raming is positief voor de citrussector in Florida," vertelt Bob Behr van Florida's Natural Growers, ťťn van 's lands grootste leveranciers van sinaasappelsap. "Gedurende de zomer hebben telers al laten weten dat de plantages er veel beter uitzagen en dat de fruitzetting beter was dan in het voorgaande seizoen."

"Ik ben voorzichtig optimistisch dat we als sector weer uit het dal zullen klimmen," vertelt Mike Sparks van Florida Citrus Mutual. "We moeten onze productie weer op het niveau van 100 miljoen dozen zien te krijgen zodat we deze miljardensector (Ä7,2 miljard), die werk biedt aan 46.000 mensen, weer op de rails te krijgen."

Lees verder op heraldtribune.com

Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: