Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
John Kreger over noodhulp in de regio Houston

"We zijn overstroomd maar de hulp van mensen is hartverwarmend"

"De stad Houston en de omliggende regio's zijn zwaar getroffen," vertelt John Kreger van de Montgomery County voedselbank in Conroe, een stad even ten noorden van Houston. "Geleidelijk aan lijkt de situatie in sommige gebieden wat op te knappen maar het regent nog steeds en we moeten er rekening mee houden dat er nog zo'n 254 mm kan vallen. Sinds dinsdagochtend is er in Conroe ruim 787 mm neerslag gevallen. We hopen dan ook dat orkaan Harvey snel in oostelijke richting weg zal trekken."

Waterkering Lake Conroe open
"Naast de enorme hoeveelheden neerslag die we gehad hebben, is de waterkering van Lake Conroe geopend wat voor nog meer wateroverlast heeft gezorgd," legt Kreger uit. Lake Canroe is een verzamelpunt en vanwege de zware regenval in de regio stond het waterpeil dusdanig hoog dat deskundigen vreesden dan de dam het zou begeven. Er is toen besloten om de waterkering te openen om de druk wat weg te nemen. Voor men hiertoe over kon gaan, moest het gebied rondom het meer geëvacueerd worden. 

"Momenteel stijgt het water nog steeds. In sommige gebieden zal het nog tot donderdag of vrijdag duren voordat het waterpeil weer zal zakken. In een aantal gebieden verkeren inwoners dus nog altijd in grote onzekerheid."Eén opvanglocatie maakt aanvoer van goederen eenvoudiger
Montgomery County heeft één opvanglocatie in het Lone Star Convention Center in Conroe. "Eén locatie maakt de aanvoer van goederen gemakkelijker. We brengen onze levensmiddelen van de voedselbank naar deze noodopvang," vervolgt Kreger. Op dit moment verblijven er ongeveer 500 mensen in de opvang maar Kreger verwacht dat dit aantal nog verder toe zal nemen naar 900. Naast de noodopvang levert de Montgomery County voedselbank ook aan zijn reguliere partners. 

Hulp van de AGF-sector
"Het is niet eenvoudig om de producten naar het noodgebied te vervoeren maar onze vrachtwagens zijn onderweg," vertelt Kreger. Wes Finch van Brother Produce heeft Kreger inmiddels laten weten dat er een vrachtwagen vol geladen wordt. "Hij vroeg me ook nog waar de goederen afgeleverd moesten worden." Dante Galeazzi van de Texas International Produce Association heeft ook hulp toegezegd. "Het is geweldig dat de AGF-sector bereid is om ons op deze manier te steunen." 

"De inzet van de mensen, zowel particulieren als overheidsmedewerkers, is tot nu toe hartverwarmend en overweldigend geweest," aldus Kreger. 


Contact:
John Kreger
Montgomery County Foodbank
Tel: 936-539-6686

Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: