Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi start met AGF met schoonheidsfoutjes

Veel levensmiddelen komen vanwege optische gebreken niet in de schappen van de supermarkten terecht en wordt uitgesorteerd. Om aandacht te vragen voor deze vorm van levensmiddelverspilling biedt Aldi Süd wortelen en appelen van klasse II aan. De 'kromme dingen' zoals ze bij Aldi Süd genoemd worden, kunnen schoonheidsfoutjes vertonen. Maar als het op smaak aankomt, zijn ze echter net zo goed als hun 'perfecte' soortgenoten. De biowortelen zullen vanaf eind augustus en de appelen vanaf eind september Bij Aldi Süd verkrijgbaar zijn.


De biowortelen zullen vanaf eind augustus bij Aldi Süd verkrijgbaar zijn - Foto: Aldi Süd

Aldi S
üd geeft een signaal af tegen levensmiddelverspilling
"Met het aanbieden van klasse II producten breiden we onze tolerantie bij de inkoop uit en geven we een signaal af tegen levensmiddelverspilling in de leveringsketen. Tegelijkertijd willen we onze klanten er van overtuigen dat ook groenten en fruit met kleine optische gebreken qua smaak van uitstekende kwaliteit kunnen zijn", legt Philipp Skorning uit, Group Buying Director en verantwoordelijke voor kwaliteitsbewaking en Corporate Responsibility bij Aldi Süd.

Hogeschool Münster analyseert de werking
Het instituut voor duurzame voeding (iSuN) van de hogeschool Münster houdt zich sinds meerdere jaren actief bezig met de reductie van vermijdbaar levensmiddelafval. In samenwerking met Aldi Süd zullen zij de verkoop van de 'kromme dingen' begeleiden en wetenschappelijk analyseren. Het voornaamste doel hierbij is om de oorzaken van levensmiddelverspilling te erkennen en verdere reductie potentiëlen te identificeren.

Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: