Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Gember steeds populairder in ItaliŽ

Tot een paar jaar geleden wist niemand in ItaliŽ nog wat gember was. Dankzij kookshows op tv en de toenemende immigratie is gember hier echter steeds populairder geworden. Hierdoor is gember is nu beschikbaar in supermarkten en groentenwinkels. 


Gember in een supermarkt

Almaverde Bio zet via de supermarktketen Conad gember op de markt. Op 26 augustus kostte een pakket van 150 gram Ä0,99, waarmee de prijs per kilo neerkomt op Ä6,60. De gember werd geÔmporteerd vanuit China.

"Afhankelijk van het seizoen kopen we gember in vanuit China of Zuid-Amerika. De gember is zowel in ItaliŽ als in het land van herkomst volgens internationale richtlijnen biologisch gecertificeerd," zegt Paolo Pari van Almaverde Bio.

Volgens Pari begon zijn bedrijf een paar jaar geleden met het leveren van gember, omdat de vraag hiernaar toenam. Blogs, artikelen en voedingsdeskundigen benadrukten de voedingswaarden van gember. Als gevolg hiervan zijn consumenten meer gebruik van gember gaan maken, met name als ingrediŽnt voor sap. De gember wordt ook wel verwerkt in maaltijden. De supermarkten van Conad verkopen naast biologische gember ook conventionele losse gember uit China voor Ä2,89 per kilo.


Losse gember

Michele Castrogiovanni is een inkoper bij Mercato ortofrutticolo di Cesena. Hij geeft aan dat hij gember uit Thailand en BraziliŽ haalt. "Ik importeer geen gember uit China. Veel mensen denken dat China gelijk staat aan lage kwaliteit, hoewel dat lang niet altijd het geval is."


Gember bij een groothandelaar

Op 28 augustus kwam de de prijs voor gember bij groothandelaren neer op Ä2,30 per kilo. De gember wordt geleverd in kartonnen dozen van 13 kilo/kg. De omzet van gember loopt in de zomer wat trager, maar neemt in oktober waarschijnlijk toe.Gember wordt in ItaliŽ voornamelijk gebruikt als specerij in gedroogde of poedervorm. In Zuidoost AziŽ en in landen in het Verre Oosten als Japan of China wordt gember ook vers gebruikt of als ingrediŽnt toegepast in een groot aantal gerechten.

Publicatiedatum: 30-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: