Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brexit kan AGF-handel met VS beïnvloeden

Het verlies van een aantal complexe commerciĆ«le overeenkomsten tussen de VS en de EU op het gebied van luchtvaart, voedsel en heffingen op bepaalde producten zou nadere handelsbetrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de VS in de weg kunnen staan. 

Volgens Open Britain, een groep parlementsleden en andere belanghebbenden die zich tegen een harde Brexit verzetten, zijn er 19 bilaterale en multilaterale overeenkomsten met betrekking tot commerciƫle aangelegenheden die bedreigd zouden kunnen worden.

De campagnegroep zegt dat de hieraan verbonden voordelen verloren gaan zodra Brexit in 2019 plaatsvindt, tenzij het Verenigd Koninkrijk vervangende akkoorden tekent met de VS of wordt toegestaan van de bestaande EU-regelingen te blijven profiteren. Landbouw, voedsel en drank zijn sterk vertegenwoordigd in de 19 door Open Britain bedoelde overeenkomsten tussen de VS en de EU, inclusief de overeenkomst over de handel in bananen.

Pat McFadden, een parlementslid van de Labour-partij: "Als we deze overeenkomsten na Brexit niet behouden zullen er grote consequenties zijn voor de Britse economie, van de luchtvaart tot de landbouw. We willen allemaal de meest vrije handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de VS, zolang er geen risico is voor onze werknemersrechten, consumentenbescherming en milieunormen."

Publicatiedatum: