Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Kritiek op schoolfruitprogramma

Er is kritiek geuit op een schoolfruitprogramma van het ministerie van Landbouw in de V.S (USDA's Smarter Lunchrooms Movement). Dit programma is er op gericht dat studenten meer groenten en fruit eten en werd sinds 2010 door 30.000 Amerikaanse scholen overgenomen.



Volgens deze criticus zijn de voordelen van het programma overdreven. Het ministerie heeft miljoenen dollars gestopt in de verbetering van schoolmaaltijden en voedselbonnen om de verkoop van de producten te verhogen. 

David Just van het Cornell Univerity's Center for Behavorial Economics in Child Nutrition heeft resultaten laten zien waaruit blijkt dat het resultaat van beide acties gelijk staat aan een klein hapje uit een appel. En ook andere wetenschappers die de bevindingen hebben onderzocht, vinden dat de voordelen flink overdreven worden en dat er maar een kleine verandering te zien is. 

Bron: hppr.org
Publicatiedatum: