Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ercument Saka, Enes Groenten & Fruit:

"Turkse vijgen steeds vaker in Duitse schappen"

Tholen - Bij Enes Groenten en Fruit in Venlo is na een wat rustigere zomerperiode voor de cash&carryhandel de vraag weer opgeleefd. "Cash&Carry vormt nog altijd de hoofdactiviteit, maar de activiteiten zijn inmiddels uitgebreid met import en export en leveringen aan groothandelsmarkten, grossiers en supermarkten. De exporttak is deze zomer goed doorgelopen", vertelt Ercument Saka. "We zijn dik tevreden over het seizoen.



De import uit Turkije vormt nog altijd een belangrijke pijler voor de Turkse onderneming. Onder het eigen merk Huser Fresh voert Enes tal van Turkse producten zoals Sivri, Carli, Dolma, Kapya, Ucburn, Witte courgette, Mini komkommers, Turkse aubergines, kweeperen druiven, kersen, vijgen, meloenen en granaatappelen in alle soorten, maten en verpakkingen.



Het importpakket maakt Enes compleet met fruit uit Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk, Duitsland en België. "Donderdag krijgen we de eerste Spaanse satsuma's binnen van het merk Mifer. Dit is ons huismerk geworden voor Satsuma's, Clementines, sinaasappelen en kaki's. Ook dit jaar wordt weer voldoende fruit onder dit merk verwacht", vertelt Ercument. "Enes heeft niet alleen het aanbod vanuit Spanje en Turkije verdubbeld, maar heeft tegenwoordig ook een compleet aanbod met dagelijks verse aanvoer uit België. Bovendien breiden we binnenkort uit met overzeese handel."



"Dit jaar hebben we het Turkse kersenseizoen wat eerder afgesloten. Vier weken terug werd het Sultana-druivenseizoen vanuit Turkije opgestart, gevolgd door de vijgen uit de provincie Bursa. "De teeltomstandigheden zijn prima geweest en de vraag is erg goed. We zien de Turkse vijgen met het jaar populairder worden. We hebben ze in kleine tot dikke maten (12-22) en in alle mogelijke sorteringen. Zo zijn ze ook steeds meer in het Duitse supermarktschap te vinden", vertelt Ercument. "En Enes heeft niet alleen het aanbod vanuit Spanje en Turkije verdubbeld, maar heeft tegenwoordig ook een compleet aanbod met dagelijks verse aanvoer uit België. Bovendien breiden we binnenkort uit met overzeese handel.



"Een ander product waar we sterk in groeien, zijn de granaatappelen. Deze exporteren we ook veel naar de betere supermarkten in Engeland en Scandinavië. Dit jaar verwachten we een dubbel volume te verkopen in vergelijking met vorig jaar", vertelt de Turkse handelaar. Van concurrentie zegt hij geen last te hebben. "Wij hebben de beste kwaliteit voor de beste prijs."

Voor meer informatie:
Enes Groenten & Fruit
Venrayseweg 124
5928 RH Venlo
Tel: 077-3961190
info@enesbv.nl
www.enesbv.nl