Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Koemans, Davis Europe:

"Prijs Braziliaanse gember stijgt door tekorten China"

Tholen - De prijzen van gember liggen op een hoog niveau. "In de zomer is het aanbod traditioneel wat lager en is de vraag wat minder vanwege het warme weer.
Op dit moment wacht iedereen in spanning af wat er gaat gebeuren. De aanvoer uit China is momenteel bijzonder laag, maar of er nou gespeculeerd wordt met handel of dat er echt minder komt, is de grote vraag", vertelt Dennis Koemans van Davis Europe.



Het bedrijf met hoofdkantoor in Barendrecht ontvangt momenteel zowel gember uit Braziliƫ als China. "Het Braziliaanse seizoen is net een paar weken gestart, maar lift mooi mee op de prijs van de Chinese gember. Normaal is de Braziliaanse gember wat duurder, maar nu gaat de prijs van beide herkomsten elkaar raken", verwacht Dennis. Het Braziliaanse seizoen loopt tot september. De nieuwe Chinese gember wordt in oktober geoogst. De verkoopprijs van Chinese gember ligt momenteel tussen de 17,50 en 22 euro.



Hij ziet de populariteit van gember door de jaren heen flink toenemen. "Een paar jaar geleden was gember nog echt exotisch, maar nu is het niet bijzonder meer. Vroeger zag je in de supermarkt alleen gedroogde gember. Nu ligt er ook vaak verse gember, in de gangbare en biologische variant. De oosterse gerechten worden steeds bekender en de gember wordt veel in thee en maaltijden gebruikt", vertelt Dennis.



De toenemende populariteit van gember heeft als neveneffect dat steeds meer importeurs zich op deze markt begeven. "Zeker als de Fruit Logistica weer is geweest, zie je dat veel importeurs contacten met Chinezen hebben gelegd en een containertje proberen. Hierdoor zakt de prijs in april en mei traditioneel naar beneden, waarna de spoeling snel weer dunner wordt", besluit Dennis.

Voor meer informatie:
Dennis Koemans
Davis Europe
Koopliedenweg 3b
2991 LN Barendrecht
Tel: 0031 (0)88 266 5555
dkoemans@davisworldwide.nl