Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vandalen vernietigen appelboomgaarden

Een boomgaard waar Ambrosia-appelen worden geteeld, is getroffen door vandalisme en is als gevolg hiervan volledig onbruikbaar geworden. Het is de vierde keer dat vandalisme is gepleegd in Val Venosta. Volgens het lokale TV-netwerk Video 33 is er gebruik gemaakt van gewasbeschermingsmiddelen, die over de boomgaard zijn verspreid. Hierdoor is de gehele boomgaard volledig opgedroogd.


Beeld van het nieuwsitem van Video 33 

"Het is een tragedie. We zijn in tranen. We weten niet wat voor middel er is gebruikt, maar het was erg sterk en de dosering was erg hoog. Het was mogelijk niet eens verdund. We zullen moeten wachten op de uitslag van het onderzoek om meer te weten te komen, maar we krijgen onze boomgaard nooit meer terug," aldus teler Thomas Ladurner van Parcines.


Beeld van het nieuwsitem van Video 33 

Er zijn zo'n 2.000 bomen aangetast, waardoor voor honderdduizenden euro's aan schade is aangericht. Op het terrein is een groot veld met opgedroogd gras te vinden, wat waarschijnlijk de plek is geweest waar de daders het middel hebben uitgeprobeerd. Waarschijnlijk werd gebruik gemaakt van een pomp en gingen de daders 's nachts te werk, omdat de boomgaard naast een drukke weg staat.

In de afgelopen drie maanden werd bij de politie melding gemaakt van vergelijkbare incidenten. Helaas is er geen verzekering tegen dit soort schade opgesteld. De reden voor het gebrek aan verzekering is omdat normaal gezien niemand zou overwegen zich te verzekeren tegen iets dat alleen maar omschreven kan worden als eco-terrorisme.
Publicatiedatum: