Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGF-teelten lijken tot nu toe niet geraakt

Texas: orkaan Harvey legt ook AGF-handel plat

Het openbare leven in Houston, de vierde stad van de VS, ligt stil door de overstromingen die de orkaan Harvey met zich meebrengt. Wegen en luchthavens zijn afgesloten en het regent nog steeds. De totale regenval kan in de komende week uitkomen op historische waarden. Er zijn voorspellingen die stellen dat er in deze week in totaal 120 centimeter regen zal vallen. Dat zou betekenen dat er zoveel regen zou vallen in een week als normaal in een jaar. Alle bedrijven zien een enorme impact van de orkaan. Ook de AGF-handel in de staat ligt plat.

Klik hier voor de beelden

Leveren voor de storm

"We hebben al heel veel regen gehad", vertelt Brent Erenwert van Brothers Produce. Dit bedrijf is gevestigd in Houston en zijn huis ligt iets buiten de stad. Donderdag en vrijdag waren de drukste dagen in de geschiedenis van Brother's Produce. "De hoge vraag kwam met name van retailers die voorraden wilden hebben voordat de storm losbarstte. We waren in staat hen te helpen omdat de scholen, normaal onze andere klanten, gesloten waren. Retailers vroegen met name om producten als aardappelen, appelen, avocado's en veel bananen. "We waren ťťn van de weinige bedrijven die op zaterdag leverden."The street in which Erenwert lives. His house is up a bit higher, so water didn't get in.

Brothers Produce was op 28 augustus gesloten omdat Erenwert wil dat zijn medewerkers veilig zijn. Producten die nu nog zijn opgeslagen in het bedrijf zijn nog in goede staat. "Ik bezorg de producten nu zelf aan plaatsen evacuatiecentra waar mensen worden opgevangen. Als u een product wil doneren kunt u mij rechtstreeks contacteren. Dit kan via de crwodfunding-website www.producereliefchallenge.com. "Voor ons bedrijf is de grootste impact het verlies aan handel en de producten. Het zal nog wel even duren voordat al mijn klanten weer volledig actief zijn en de scholen weer open kunnen", besluit hij.

Belangrijke productieregio's in Texas lijken gespaard te zijn voor de gevolgen van de orkaan. "De orkaan kwam niet in de Rio Grande Valley dit weekend, dus we hebben weinig impact gezien", vertelt Dante Galeazzi van de Internationale AGF-telersvereniging in Texas.

Voor meer informatie:
Brent Erenwert
Brother's Produce
Tel: 281.830.6323

Publicatiedatum: 29-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: