Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In containerschip past dubbel aantal pallets"

Zespri zegt reefers vaarwel

Tholen - Een paar maanden geleden introduceerde Seatrade een nieuwe lijn vanuit Nieuw-Zeeland. "Onze kiwi's gaan nu met de Seatrade Blue naar Belgiƫ", vertelt Nele Moorthamers van Zespri Europe. "Dit containerschip gaat via Peru en de VS naar Zeebrugge, de terminal van BNFW, waar de kiwi's worden gelost. Het wordt een vaste lijn die elke 10 dagen Zeebrugge aan doet. Het eerste schip van de nieuwe lijn kwam op 28 augustus binnen. Ongeveer 40% van de lading is SunGold en de rest Green en Organic kiwifruit."



Containers

Het is voor het eerst dat de Zespri haar kiwi's in 40 feet containers worden vervoerd. "In het verleden kwamen de kiwi's naar Zeebrugge in reeferschepen, waar het hele schip onderdeks was opgevuld met pallets kiwifruit. De nieuwe lijn Color Carrier, gebruikt koelcontainerschepen. Elke container bevat 20 pallets met kiwi's en wordt individueel gekoeld. Het heeft dus vooral een impact op het laden en lossen van de schepen", legt ze uit.


Dubbel volume

"Het containerschop heeft een veel grotere capaciteit. In het verleden ontvingen we zo'n 5000 pallets via een reeferschip en op het schip dat maandag is binnengekomen zitten 10.060 pallets. Dat is meer dan het dubbele.De transittijd is nu echter een paar dagen langer dan met de reeferschepen, omdat deze lijn extra stopplaatsen heeft."



Nele vertelt dat het seizoen naar tevredenheid verloopt. "Voor SunGold hebben we nog ongeveer zes weken verkoop van Nieuw-Zeelandse en dan schakelen we naadloos over op Europese SunGold. Het seizoen voor Green is moeilijker omdat de vraag groot is en het aanbod op de markt vrij beperkt."





Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
Marketing Manager Europe
ZESPRI International ( Europe) NV.
Posthofbrug 10 bus 3
B-2600 Berchem
T + 32 3 201 08 05
F +32 3 201 08 91
nele.moorthamers@zespri-europe.com
www.zespri-europe.com