Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"In containerschip past dubbel aantal pallets"

Zespri zegt reefers vaarwel

Tholen - Een paar maanden geleden introduceerde Seatrade een nieuwe lijn vanuit Nieuw-Zeeland. "Onze kiwi's gaan nu met de Seatrade Blue naar BelgiŽ", vertelt Nele Moorthamers van Zespri Europe. "Dit containerschip gaat via Peru en de VS naar Zeebrugge, de terminal van BNFW, waar de kiwi's worden gelost. Het wordt een vaste lijn die elke 10 dagen Zeebrugge aan doet. Het eerste schip van de nieuwe lijn kwam op 28 augustus binnen. Ongeveer 40% van de lading is SunGold en de rest Green en Organic kiwifruit."Containers

Het is voor het eerst dat de Zespri haar kiwi's in 40 feet containers worden vervoerd. "In het verleden kwamen de kiwi's naar Zeebrugge in reeferschepen, waar het hele schip onderdeks was opgevuld met pallets kiwifruit. De nieuwe lijn Color Carrier, gebruikt koelcontainerschepen. Elke container bevat 20 pallets met kiwi's en wordt individueel gekoeld. Het heeft dus vooral een impact op het laden en lossen van de schepen", legt ze uit.


Dubbel volume

"Het containerschop heeft een veel grotere capaciteit. In het verleden ontvingen we zo'n 5000 pallets via een reeferschip en op het schip dat maandag is binnengekomen zitten 10.060 pallets. Dat is meer dan het dubbele.De transittijd is nu echter een paar dagen langer dan met de reeferschepen, omdat deze lijn extra stopplaatsen heeft."Nele vertelt dat het seizoen naar tevredenheid verloopt. "Voor SunGold hebben we nog ongeveer zes weken verkoop van Nieuw-Zeelandse en dan schakelen we naadloos over op Europese SunGold. Het seizoen voor Green is moeilijker omdat de vraag groot is en het aanbod op de markt vrij beperkt."

Voor meer informatie:
Nele Moorthamers
Marketing Manager Europe
ZESPRI International ( Europe) NV.
Posthofbrug 10 bus 3
B-2600 Berchem
T + 32 3 201 08 05
F  +32 3 201 08 91
nele.moorthamers@zespri-europe.com
www.zespri-europe.com

Publicatiedatum: 29-8-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Dat betekend dus dat de kiwi's eindelijk een stuk goedkoper gaan worden ??
Andre, Alkmaar - 29-8-2017 22:02:11


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: