Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aardappeltelers Idaho zien productie dalen

De aardappelproductie in het belangrijkste aardappelproductiegebied de staat Idaho is aanzienlijk gedaald. In het westen van Idaho zijn telers gestart met het rooien van het vroege ras Russet Norkotah dat bestemd is voor de versmarkt. 

In de hele staat rekenen telers er echter op dat de productie de komende weken bovengemiddeld zal zijn wanneer de belangrijkste fase van het seizoen aanbreekt. Het recordvolume van vorig jaar zal echter niet gehaald worden. Telers vrezen dat de kwaliteit per teeltgebied sterk zal verschillen als gevolg van de aanhoudende hitte van deze zomer. Zij zijn wel optimistisch over de aantrekkende prijzen aangezien het areaal in de staat dit jaar 6.070 hectare kleiner is waardoor er een redelijk volume op de mark zal komen. 

Teler Marty Kearl verwacht dat ondanks de bescheiden eerste volumes er volop tijd is voor de overige productie om verder te groeien. Hij voegt er aan toe dat een aantal telers ook kampt met ziektes. Toch is niet allemaal kommer en kwel laat teler Mike Larsen weten omdat de markt er beter uitziet dan voorgaande seizoenen. "De vraag is goed, zeker van verwerkers," aldus Larsen. 

Publicatiedatum: 29-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: