Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pootgoed sorteerlijn DT Dijkstra

"Veel product voor en na het sorteren bufferen"

Onlangs heeft DT Dijkstra een compacte pootgoed≠sorteerlijn opgeleverd bij Geerligs in Anna Paulowna. Deze lijn is verkocht door Prinsen Agricultural & Handling Solutions Emmeloord. De intensieve en optimale samenwerking tussen de verschillende partijen heeft geresulteerd in een compact opgebouwde bunkerinstallatie, geheel naar de wens van de klant.

Maatschap Geerligs

Maatschap Geerligs wordt gerund door Dirk en Henk Geerligs. Zij verbouwen  naast suikerbieten, granen en graszaad ook 50 ha pootgoed. Daarnaast hebben  zij een eigen opslag. Het pootgoed  wordt door beide broers in de winter≠periode gesorteerd, uitgelezen en in kisten, zakken of big bags klaargezet voor aflevering of eigen gebruik. "Wij gebruikten voor het sorteren al jaren een DT Dijkstra AT2/5 sorteermachine", vertelt Henk Geerligs. "Deze machine is zeer betrouwbaar en heeft lage operationele kosten. Echter, de ruimte die de oude installatie in beslag nam in de schuur was groot, want alle compo≠nenten waren achter elkaar geplaatst.
In de afgelopen jaren hebben we ook geÔnvesteerd in een automatische Van Hees Machinery kistenvulenleegmodule met stapelaar en ont≠stapelaar. Deze wilden we ook gaan gebruiken bij het sorteren. Daarnaast zijn er modules zoals een zakkennaaistraat en een palletiseermachine bijgekomen. Dit alles maakte dat de huidige opstelling van de sorteerinstallatie niet langer voldeed aan onze wensen."

EfficiŽnt

De combinatie van de DT Dijkstra bunkerinstallatie en de VHM kistenvulenleegmodule met kistenmagazijn creŽert een zeer efficiŽnte installatie. "We kunnen veel product voor en na het sorteren bufferen. Hierdoor kan ik samen met mijn broer alle partijen sorteren, waarbij 1 persoon in de leeskamer zit en de andere zorgt voor aan en afvoer" legt Henk uit.

Minimale footprint
"Onze wensen hebben wij met Prinsen en DT Dijkstra besproken. Zij kwamen  met meerdere oplossingen, uitgewerkt in een 3D-tekening. Hierdoor konden wij een goed beeld krijgen van de voor en nadelen van de verschillende oplossingen. We hebben meerdere keren met DT Dijkstra om tafel gezeten om de mogelijkheden te bespreken. De aanpassingen werden steeds verwerkt in 3D-tekeningen. Deze aanpak beviel ons goed en gaf ons de mogelijkheid de juiste keuzes te maken." Uiteindelijk is er gekozen voor een installatie met 5 bunkers, waarboven de  RT 2/5 sorteermachine is geplaatst. Deze is uitgerust met frequentieregeling voor de instelling van schudsnelheid en hydraulische zeefklemsysteem voor het snel en eenvoudig wisselen van de zeven. Achter de sorteermachine is een verdeelband geplaatst. Door toepassing van verstelbare geleidingen zijn er diverse keuzes voor het gebruik van de bunkers. Voor de sorteermachine is een egelband geplaatst."Met deze installatie zijn wij klaar voor de toekomst en kunnen we op  een efficiŽnte manier sorteren" aldus Henk. "Wij zijn zeer tevreden over de
samenwerking met DT Dijkstra en verwachten dat deze relatie nog jaren zal standhouden."Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: