Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
vanaf 1 september

Verbod op eenmalige plastic tassen in BelgiŽ

In het Brusselse gewest is het vanaf 1 september verboden om plastic zakken voor eenmalig gebruik weg te geven. Vanaf 1 september 2018 geldt dat ook voorde overige plastic zakjes bestemd voor het verpakken van koopwaren, zo meldt Federatie Voedingsindustrie (Fevia).

Het verbod geldt voor alle kleinhandelaars, alle openbare verkooppunten, ongeacht hun oppervlakte, ongeacht of ze gespecialiseerd zijn of niet en overdekt zijn of niet, laat Fevia weten. Dit heeft betrekking op de plastic zakken voor eenmalig gebruik, met of zonder handvatten, de zogenaamde kassazakjes of de zakjes die bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verpakken van in bulk verkochte voedingswaren met uitzondering van de herbruikbare plastic draagtassen en plastic zakjes die nodig zijn voor hygiŽnedoeleinden of om het behoud of de veiligheid van bepaalde producten te verzekeren waarvoor geen gepaste alternatieven bestaan. 

Het verbod is van toepassing op de wegwerptassen die op zowel de markt als in de supermarkt te verkrijgen zijn. De plastic tassen waarin groenten en fruit verpakt worden, zijn pas vanaf volgend jaar september verboden.


Bron: Fevia


Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: