Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Elf vluchtelingen aangetroffen in vrachtwagen met mango's

Op een parkeerplaats bij een tankstation langs de A67 zijn zaterdagmiddag in een vrachtwagen met mango's elf vluchtelingen aangetroffen. Het gaat om IraniŽrs en Irakezen.

Een Belgische automobilist die achter de vrachtauto reed, zag dat er iets uit een ventilatierooster stak en vertrouwde het niet. Hij seinde naar de chauffeur waarna ze stopten bij het tankstation. Hier belde de chauffeur de politie. Bij het openen van de vrachtauto kwamen negen volwassenen en twee kinderen tevoorschijn. Ze waren in Frankrijk in de vrachtauto geklommen om zo naar Engeland te reizen. Ze werden aangehouden, omdat ze zich niet konden identificeren. 

Onderzoek
Het onderzoek is in handen van de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel.  De vluchtelingen gaan, na afwerking van het strafrechtelijk onderzoek, het vreemdelingentraject in. De chauffeur en zijn bijrijder werden in eerste instantie aangehouden voor mensensmokkel. Inmiddels zijn ze in vrijheid gesteld, omdat uit onderzoek bleek dat hen niets te verwijten valt, zo meldt de politie.

Bron: politie

Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: