Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Filipijnen: nieuwe aardappelvariaties stimuleren productie

Twee toonaangevende onderzoeksinstellingen hebben samengewerkt om de aardappelproductie in de Filipijnen te verhogen vanwege de toenemende vraag. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt door de groei van fastfoodbedrijven in het land. Door het National Technology Commercialization Program ondersteunt het ministerie van Landbouw 'the Northern Philippines Root Crops Research and Training Center (NPRCRTC) dat verbonden is met de Benquet State University in La Trinidad. 

Het project van NPRCRTC is de 'commercialisatie en promotie in het ontwikkelen van aardappelvariaties via Rapid Multiplication Technique in de gebieden waar de aardappels geteeld worden. Tot nu toe zijn er 30.000 stekken die uit 7000 moederplanten geteeld zijn. Onder de beschikbare aardappelvariaties worden 'Igorota' en 'Bengueta' beschouwd als de beste. Deze zijn geteeld door Cordillera boeren en zijn goed aangepast aan de lokale omstandigheden en zijn bestand tegen late blight. Hierdoor is de opbrengst groot. Ze hebben de goedkeuring van de National Seed Industry Council en smaken prima.

Zestig bevoorrechte telers, uit verschillende gemeenten, die meegedaan hebben aan het project zijn al getraind in het beheren van de schone planten. Na de training kregen ze de stekjes pas. Volgens projectleider Ines Gonzales zal het gebruik van de planten op de lange termijn helpen om de invoer van aardappelen voor verwerking te verminderen.Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Reacties:


Were can i buy them latet?
jan van de rijt, bacolod - 1-9-2017 11:22:47


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: