Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen: nieuwe aardappelvariaties stimuleren productie

Twee toonaangevende onderzoeksinstellingen hebben samengewerkt om de aardappelproductie in de Filipijnen te verhogen vanwege de toenemende vraag. Deze stijging wordt onder andere veroorzaakt door de groei van fastfoodbedrijven in het land. Door het National Technology Commercialization Program ondersteunt het ministerie van Landbouw 'the Northern Philippines Root Crops Research and Training Center (NPRCRTC) dat verbonden is met de Benquet State University in La Trinidad. 

Het project van NPRCRTC is de 'commercialisatie en promotie in het ontwikkelen van aardappelvariaties via Rapid Multiplication Technique in de gebieden waar de aardappels geteeld worden. Tot nu toe zijn er 30.000 stekken die uit 7000 moederplanten geteeld zijn. Onder de beschikbare aardappelvariaties worden 'Igorota' en 'Bengueta' beschouwd als de beste. Deze zijn geteeld door Cordillera boeren en zijn goed aangepast aan de lokale omstandigheden en zijn bestand tegen late blight. Hierdoor is de opbrengst groot. Ze hebben de goedkeuring van de National Seed Industry Council en smaken prima.

Zestig bevoorrechte telers, uit verschillende gemeenten, die meegedaan hebben aan het project zijn al getraind in het beheren van de schone planten. Na de training kregen ze de stekjes pas. Volgens projectleider Ines Gonzales zal het gebruik van de planten op de lange termijn helpen om de invoer van aardappelen voor verwerking te verminderen.


Publicatiedatum: