Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amazon schudt Amerikaanse retail wakker

Voormalig Lidl-baas wordt Aldi-CEO in Denemarken

Voormalig Lidl-baas wordt Aldi-CEO in Denemarken
De vormalige CEO van de Deense tak van Lidl, Finn Tang, wordt de nieuwe CEO van directe concurrent Aldi Danmark, aldus Dansk Handelsblad. Tang stond tot 2016 aan de leiding van Lidl in Denemarkten en zal per 1 september met zijn nieuwe functie bij Aldi beginnen. (esmmagazine.com)


VK: Volgens Tesco en Booker is fusie voordelig voor leveranciers
De Britse supermarktgroep Tesco en de groothandelaar Booker wijzen de kritiek van de hand dat de geplande fusie van £3,7 miljard (€4,0 miljard) nadelig zal zijn voor leveranciers. Volgens Tesco en Booker zullen leveranciers juist baat hebben bij de groei en de lagere kosten die het gevolg zullen zijn van de fusie. "We denken dat leveranciers voorstanders gaan zijn van zowel de beoogde fusie als de mogelijkheden die dit voor ze met zich meebrengt, zoals omzetgroei, verminderde kosten en meer efficiëntie," aldus Tesco-CEO Dave Lewis en Booker-CEO Charles Wilson in een gezamenlijke brief naar de Britse mededingingsautoriteit. (Reuters)

Amazon verlaagt AGF-prijzen Whole Foods
Amazon gaat de prijzen verlagen van een aantal basisproducten in het assortiment van Whole Foods. Dit betreft onder andere biologische versproducten, zoals bananen, avocado's, bladsla en sommige appelrassen. Amazon is nu bezig om de overname van Whole Foods af te ronden. Wegens de angst op een toenemende concurrentiestrijd in de supermarktsector zijn de aandelen van concurrerende supermarktketens in waarde gedaald. (Reuters)

Dagrofa investeert €6,7 mln in Deens Spar-netwerk
De Deense retailgroep Dagrofa is van plan om DKK 50 miljoen (€6,7 miljoen) te investeren in het uitbreiden van het netwerk aan Spar-vestigingen in Denemarken. De retailgroep wil 25 nieuwe winkels openen, waarbij wordt gefocust op meer samenwerking met lokale leveranciers. (esmmagazine.com)

Polen: Eurocash wil Mila overnemen
De Poolse retailgroep Eurocash heeft officieel aangegeven de concurrerende keten Mila over te willen nemen. Mila is nu nog in handen van Argus Retail Holding, Elbrus Investment, Robert Kasner, Robert Zaleski, en Stanislaw Sosnowski. Samn hebben ze Eurocash de exclusieve rechten gegeven om voor 8 september Mila over te nemen. Dit betekent dat de eigenaren tot die dag uitsluitend met Eurocash in gesprek gaan voor een eventuele overname. (esmmagazine.com)

Latijns-Amerika: Cencosud verwacht sterk tweede halfjaar
Het in Chili gevestigde Cencosud, dat in heel Latijns-Amerika vestigingen heeft staan, gaat uit van positieve resultaten in het tweede halfjaar. De redenen hiervoor zijn volgens Cencosud de verbeterde vergelijkende winkelomzet in Argentinië en het aantrekkende economische klimaat van Chili en Peru. Cencosud meldde in het tweede kwartaal een netto winst van 23 miljard Chileense pesos (€30,4 miljard). Reuters had voor deze periode een winst verwacht van 36 miljard pesos (€47,6 miljard), maar ook aan dat de resultaten nadelig werden beïnvloed door de zwakkere Argentijnse peso. (Reuters)

Hannaford verkoopt producten van NYS Grown & Certified Farms
Hannaford Supermarkets gaat lokale producten in het assortiment opnemen, die afkomstig zijn van teeltbedrijven die zijn verbonden aan het New York State Grown & Certified-programma. De keten van Ahold Delhaize is de eerste supermarktketen in de regio van New York dat producten aanbiedt die dit label dragen. Het NYS Grown & Certified-label geeft aan dat de betrokken telers gebruik maken van duurzame en verantwoordelijke productiemethodes. (progressivegrocer.com

Dit is wat er gebeurt als Walmart en Google samen tegen Amazon gaan concurreren
Klik hier om het artikel te lezen. Costco neemt risico's met e-commerce
Klik hier om het artikel te lezen. Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: