Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi Nord en Süd: eerste discounters in duurzaamheidsnetwerk VN

De Duitse bedrijfsgroepen Aldi Nord en Aldi Süd zijn als eerste discounters aangesloten bij het 'United Nations Global Compact' (UNGC). Dit wereldwijd grootste initiatief voor duurzame en verantwoordelijke bedrijfsvoering wordt gedragen door de Verenigde Naties. Met de toetreding behoren Aldi Nord en Aldi Süd tot de eerste Duitse levensmiddelhandelaren die zich ertoe verplichten tien universele duurzaamheidsprincipes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie in hun bedrijfsstrategie te integreren en bij het dagelijks economisch handelen na te leven.

In 2016 publiceerden Aldi Nord en Aldi Süd voor het eerst hun duurzaamheidsrapporten en begonnen daarmee een transparante en open dialoog over hun omvangrijke duurzaamheidsengagement. Met talrijke maatregelen en projecten zetten de discounters zich in voor het leveren van een bijdrage ter bescherming van het milieu en het dierenwelzijn, maar ook voor het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover medewerkers, klanten, zakenpartners, producenten en de maatschappij.


Het UNGC is een vrijwillig initiatief voor bedrijven uit alle branches en van alle groottes die kiezen voor een verantwoordelijke bedrijfsactiviteit en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen. De leden van het initiatief moeten jaarlijks verslag uitbrengen van hun bedrijfsactiviteiten. Aldi Nord en Aldi Süd sluiten zich met hun toetreding aan het UNGC aan bij meer dan 12.000 bedrijven en organisaties uit 170 landen.


Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: