Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dole investeert in Servische frambozenverwerker

Het Japanse handelshuis Itochu wil de Europese fruitmarkt betreden met zijn Dole divisie door te investeren in een Servische frambozenverwerker. Op deze manier hoopt het bedrijf verder te kunnen groeien in een regio die gedomineerd wordt door rivaal Del Monte Foods. 

Dole Itochu betaalde ongeveer €10,1 miljoen voor een belang van 49% in het in Belgrado gevestigde Master Fruits, dat gespecialiseerd is in het verwerken en verpakken van onder andere frambozen en voornamelijk aan het Verenigd Koninkrijk levert. 

Servië behoort tot de grootste frambozenproducenten ter wereld. Met de steun van Itochu zal Master Fruits zijn afzet in Europa, inclusief Frankrijk en Spanje, uit kunnen breiden. Het Servische bedrijf kan jaarlijks 5.000 ton frambozen verwerken. In 2016 bedroeg de afzet slechts 3.000 ton. De verwerker verwacht met behulp van partners tegen 2020 echter een afzet van 20.000 ton te behalen. 

Het in Tokio gevestigde Itochu kocht in 2013 de Aziatische AGF-divisie van Dole voor €1,41 miljard aan. De jaarlijkse omzet van het bedrijf bedraagt zo'n €2 miljard, evenredig verdeeld over vers fruit, zoals bananen en bewerkte AGF, zoals ananasconserven en sappen. De Amerikaanse markt is goed voor ruim 80% van de afzet van deze bewerkte producten, gevolgd door Azië met 10% en de Europese markt met een aandeel van slechts 5%. 

Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: