Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Middelmatig seizoen Israëlische avocado's

Vorig jaar bereikte de Israëlische avocadoproductie en -export een record. Er werden meer dan 115.000 ton avocado's geproduceerd, waarvan er 65.000 ton geëxporteerd werden. Dit seizoen zal de productie echter rond het gemiddelde van de laatste vijf jaar liggen. 


Hass avocado's

Eitan Zvi van Galilee Export verwacht dat de productie zo'n 90.000 ton zal bedragen, waarvan een volume van 50.000 ton geëxporteerd zal worden. "Dit is redelijk gemiddeld wanneer met kijkt naar de cijfers van de laatste vijf jaar," legt hij uit. De recordoogst van vorig jaar volgde op een matig seizoen met een productie onder de 80.000 ton en een exportvolume van slechts 42.000 ton." Zvi verwachtte aanvankelijk dat de volumes dit jaar zouden groeien vanwege het groeiend aantal avocadoplantages in Israël maar denkt daar nu anders over. 



Situatie op de markt

Aangezien er een enorm tekort aan groenschillige avocado's is, zijn de prijzen voor dit product gestegen tot wel €11,00 - €12,00. Zvi denkt dat dit nog tot oktober zo zal blijven. "Dan komt de Israëlische Ettinger op de markt waarna de prijzen licht zullen dalen. De prijzen van Hass avovado's blijven stabiel en liggen rond de €12,00. "Misschien stijgt de prijs met nog een euro omdat het seizoen in Peru bijna afgelopen is," vervolgt hij "Chili is de grootste speler op deze markt in oktober en november maar de volumes in dit land zijn sinds vorig jaar niet gestegen." 


Pinkerton avocado's

Galilee zal eind volgende week beginnen met de export van de vroege groenschillige rassen, zoals Galil en Day, die drie weken zal duren. Eind september zullen er grotere volumes Ettinger volgen. Europa is de belangrijkste markt, met inbegrip van Rusland. "Ruim 10% van het totale volume Israëlische avocado's is bestemd voor de Russische markt," licht Zvi toe. 

De export naar grote markten in Azië, waaronder India en China, is momenteel nog laag. "We hopen op korte termijn toegang tot deze markten te krijgen," aldus Zvi. 

Voor meer informatie:
Eitan Zvi
Galilee Export
Tel: +972 3 653 9014
Mob: +972 54 485 9344
eitan.z@galil-export.com
galilee-export.com
Publicatiedatum: