Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Middelmatig seizoen IsraŽlische avocado's

Vorig jaar bereikte de IsraŽlische avocadoproductie en -export een record. Er werden meer dan 115.000 ton avocado's geproduceerd, waarvan er 65.000 ton geŽxporteerd werden. Dit seizoen zal de productie echter rond het gemiddelde van de laatste vijf jaar liggen. 


Hass avocado's

Eitan Zvi van Galilee Export verwacht dat de productie zo'n 90.000 ton zal bedragen, waarvan een volume van 50.000 ton geŽxporteerd zal worden. "Dit is redelijk gemiddeld wanneer met kijkt naar de cijfers van de laatste vijf jaar," legt hij uit. De recordoogst van vorig jaar volgde op een matig seizoen met een productie onder de 80.000 ton en een exportvolume van slechts 42.000 ton." Zvi verwachtte aanvankelijk dat de volumes dit jaar zouden groeien vanwege het groeiend aantal avocadoplantages in IsraŽl maar denkt daar nu anders over. Situatie op de markt

Aangezien er een enorm tekort aan groenschillige avocado's is, zijn de prijzen voor dit product gestegen tot wel Ä11,00 - Ä12,00. Zvi denkt dat dit nog tot oktober zo zal blijven. "Dan komt de IsraŽlische Ettinger op de markt waarna de prijzen licht zullen dalen. De prijzen van Hass avovado's blijven stabiel en liggen rond de Ä12,00. "Misschien stijgt de prijs met nog een euro omdat het seizoen in Peru bijna afgelopen is," vervolgt hij  "Chili is de grootste speler op deze markt in oktober en november maar de volumes in dit land zijn sinds vorig jaar niet gestegen." 


Pinkerton avocado's

Galilee zal eind volgende week beginnen met de export van de vroege groenschillige rassen, zoals Galil en Day, die drie weken zal duren. Eind september zullen er grotere volumes Ettinger volgen. Europa is de belangrijkste markt, met inbegrip van Rusland. "Ruim 10% van het totale volume IsraŽlische avocado's is bestemd voor de Russische markt," licht Zvi toe. 

De export naar grote markten in AziŽ, waaronder India en China, is momenteel nog laag. "We hopen op korte termijn toegang tot deze markten te krijgen," aldus Zvi. 

Voor meer informatie:
Eitan Zvi
Galilee Export
Tel: +972 3 653 9014
Mob: +972 54 485 9344
eitan.z@galil-export.com
galilee-export.com

Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: