Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beijing, 3-5 november

Filipijnen partnerland voor ChinaFVF 2017

Van 3 tot 5 november vindt in Beijing de China International Fruit and Vegetable Fair (ChinaFVF 2017) plaats. In vergelijking met de editie van vorig jaar is de totale tentoonstellingsruimte naar verwachting twee keer zo groot. 

Het thema van ChinaFVF 2017 is "Fresh Innovation Drives Leading Industry Brands". De organisatie verwacht de deelname van 350 standhouders uit 25 verschillende landen en bezoekers uit zo'n 35 landen. Er zal een groot aantal Chinese en internationale groente- en fruitrassen en merken te zien zijn. 

In deze editie zullen de Filipijnen fungeren als partnerland voor de ChinaFVF. China en de Filipijnen zijn twee belangrijke landen van het Belt & Road-initiatief, dat gericht is op economische ontwikkeling in Azië. Professionals uit beide landen zullen samenwerken om een aantal activiteiten voor samenwerking en ontwikkeling in de AGF-sector te organiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel het platform van de ChinaFVF als de groeimogelijkheden van de Filipijnen.




Het Ministerie van Landbouw organiseert met een aantal bekende ondernemingen het Filipijnse Paviljoen. In het Paviljoen zullen Filipijnse groente- en fruitsoorten te vinden zijn, zoals ananas, bananen, mango's, papaja's, avocado's en dragonfruit. Het paviljoen bevindt zich in zone A in hal E3.
 
Volgens statistieken van de overheid zijn zijn de Filipijnen de zevende grootste mango-producent ter wereld. Het land heeft een productievolume van 650.000 tot 750.000 ton per jaar. Hong Kong is de grootste afnemer van Filipijnse mango's en is goed voor 80% van het totale exportvolume. De Filipijnen zijn tevens de tweede grootste bananenleverancier ter wereld. Het land produceert 95% van alle bananen van de Aziatische markt. In 2015 werd vanuit de Filipijnen 448 miljoen ton aan bananen naar China geëxporteerd, met een waarde van rond de $158 miljoen (€133,9 miljoen). Sinds het handelsembargo in 2016 is opgeheven, is de Filipijnse fruitexport naar China met 50% toegenomen.


Standhouders en bezoekers kunnen zich aanmelden op www.chinafvf.com en kunnen contact op nemen met mevrouw Li Tong via litong@chgie.com voor meer informatie.

Publicatiedatum: