Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

‘Mens onmisbaar in magazijn’

Magazijnen in ons land groeiden de afgelopen vijf jaar exponentieel. Hoewel ook de automatisering in deze magazijnen toenam, werd de groeiende logistieke operatie vooral opgevangen door mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van ondernemersvereniging evofenedex onder ruim honderd handels- en productiebedrijven.

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, publiceert de resultaten van het magazijnonderzoek vandaag op evofenedex.nl. Het laatste vergelijkbare onderzoek vond plaats in 2012.

Mensenwerk
Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo'n 600.000 mensen – van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Een goed geoliede goederenstroom begint en eindigt daar. Volgens evofenedex toont het onderzoek aan dat het werken in het magazijn mensenwerk is en vooralsnog blijft.

Magazijnen
Uit het magazijnonderzoek blijkt verder dat bedrijven in de chemische en farmaceutische industrie hun magazijnen het efficiëntst inrichten. In magazijnen van bouwbedrijven en autofabrikanten valt er nog veel winst te behalen. Uit het onderzoek bleek dat geen verschil is tussen productiemagazijnen, groothandels of retailers.

Bron: evofenedex


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018