Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Kwaliteit even goed als ingevlogen product maar lagere prijs"

Spaans mangoseizoen start 15 dagen eerder

In Malaga staat het mangoseizoen voor de deur en een aantal telers heeft de eerste volumes zelfs al geplukt. "Onze mango's komen vanaf 2 september op de markt," laat José Antonio Alconchel van Alcoaxarquía weten. 

 

De teler legt uit dat het seizoen vijftien dagen eerder dan gebruikelijk is aangebroken vanwege de zachte winter die gezorgd heeft voor een goede zetting van het fruit. Ook de kwaliteit zal dit seizoen zeer hoog zijn, met een goede kleuring en uniforme kalibers, waarbij de middelgrote maten overheersen," licht José Antonio toe. 

"De productie zal niet erg groot zijn omdat het een beurtjaar is, wat kenmerkend is voor deze sector. Tegelijkertijd zijn er nieuwe plantages productief geworden wat de lagere volumes deels zal compenseren. We verwachten in de sector als geheel een productietoename tussen de 10% tot 15%."

"Aangezien het fruit eerder op de markt zal komen dan verwacht, hebben we de programma's met onze retailklanten ook moeten vervroegen maar deze hebben zich zonder problemen aangepast," vervolgt José Antonio. "Onze Europese klanten kijken reikhalzend uit naar Spaanse mango's. De kwaliteit is vergelijkbaar met die van overzeese mango's maar de prijs is concurrerender."

Alcoaxarquía vermarkt uitsluitend mango's van Spaanse origine, zowel uit conventionele als biologische teelt, en dan vooral van het ras Osteen. Het fruit wordt naar markten zoals Duitsland, Frankrijk en Scandinavië geëxporteerd, Dit jaar heeft Alcoaxarquía een opslagfaciliteit geopend die exclusief bestemd is voor het verwerken en verpakken van biologische producten. 

Voor meer informatie:

José Antonio Alconchel
Alcoaxarquía Bio
Calle Velázquez numero 23
Polígono industrial la mata. 29700 Vélez-Málaga. SPAIN
T: +34 951 33 39 34 
joseantonio@alcoaxarquia.es
www.alcoaxarquia.com


Publicatiedatum: 25-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: