Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Bulgarije importeert meer groenten en minder fruit

In de periode van januari tot mei van dit jaar werden ruim 133.000 ton verse groenten geïmporteerd in Bulgarije. Dat is volgens het ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw (MAFG) 3,6% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei van de invoer van verse groenten komt voornamelijk door een toename in het aanbod van aardappelen en tomaten, respectievelijk 3.800 ton of 17,5% en 4.900 of 13,8%. Paddenstoelen zijn meer dan twintig keer zoveel geïmporteerd en knoflook en spinazie 2x zoveel. Bij sla, pompoenen en aubergines schommelt dit tussen de 10,6% en 39,1%. 

Kijkend naar traditioneel ingevoerde groenten zijn er dalingen geweest in de volumes die gekocht werden. Dit gaat voornamelijk om komkommers, wortelen, rapen, uien, paprika en kool. Dit schommelt tussen de 2,4% voor komkommers tot 25,2% voor kool. 

Fruit
In de eerste vijf maanden werd 99.000 ton vers fruit geïmporteerd. Dat is 5,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het waren met name citrus en bananen. Van appelen kwam er 22.200 ton binnen, wat een daling is van 1,9%. 

Als we naar andere fruitsoorten kijken is het aantal ingevoerde volumes gedaald voor meloenen, druiven, perziken, nectarines en watermeloenen terwijl de import van aardbeien, peren, pruimen, zure kersen en noten is gegroeid van minimaal 12,7% tot bijna 3x zoveel.

Bron: duma.bg

Publicatiedatum: 28-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: