Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Colombiaanse Hass-avocadoproductie zal binnen drie jaar verdubbelen

Colombiaanse telers houden zich al een aantal jaar bezig met het productieproces van avocado's. Zij passen hun plantages aan en planten nieuwe avocadobomen in de hoop de komende jaren meer voet aan de grond te krijgen op de wereldwijde markt. Daniel Galviz, algemeen directeur van het bedrijf Hass Diamond Company, legt uit dat er nog steeds veel landen voorliggen op Colombia als het aankomt op de exportvolumes, bijvoorbeeld Mexico ('s werelds grootste producent), Chili, Peru en de Dominicaanse Republiek. "Er worden momenteel echter veel nieuwe Hass avocadobomen aangeplant waardoor Colombia binnen drie jaar ook tot de top van de internationale avocado-export zal behoren. De Hass avocado doet er namelijk drie jaar over om productief te worden." 

De Colombiaanse avocadosector dankt haar succes aan de strategische ligging van het land dat een bijna tropisch klimaat kent waardoor er meermalen per jaar geoogst kan worden, iets waar andere producerende landen zoals Peru, Chili of Spanje niet van kunnen profiteren. Deze landen produceren uitsluitend gedurende enkele maanden per jaar. "Dit gegeven maakt Colombia tot een zeer aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders. Het is zelfs zo dat velen besloten hebben hun productie hier te telen en hebben hiervoor ook verpakkings- en marktetingplannen ontwikkeld. In periodes dat er geen avocado's aangevoerd worden uit bijvoorbeeld Peru, Spanje, Zuid-Afrika of Chili is Colombia in staat wel te leveren en deze productiegroei is uiteraard zeer aantrekkelijk voor binnen- en buitenlandse investeerders."

Hass Diamond Company levert momenteel aan de Europese markt, aan landen zoals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. "Op dit moment is Europa onze grootste markt en eveneens de markt die als eerste open stond voor de import uit Colombia. Velen denken dat het feit dat Colombiaanse avocado's toegang tot de Amerikaanse markt hebben gekregen geweldig nieuws is voor de export maar naast het feit dat de markt nog niet open is, is het ook een moeilijke markt om zaken mee te doen in vergelijking tot de Europese. We zullen er dus eerst vertrouwd mee moeten raken."

Daniel Galviz raadt dan ook aan om de berichten omtrent de toegang tot de Amerikaanse markt met enige terughoudendheid te benaderen. "Er is een nieuwsstroom op gang gekomen die voor verwarring kan zorgen onder kleine telers en handelaren omdat de markttoegang weliswaar bekend is gemaakt maar nog niet officieel is. Wat ons nu te doen staat is ons aanpassen aan de exporteisen van de Verenigde Staten op het gebied van ziekte- en plagenbestrijding etc. We zijn er echter van overtuigd dat we hierin zullen slagen en binnenkort een begin kunnen maken met de export naar deze markt."

Hass Diamond Company produceert, verpakt en vermarkt Hass avocado's vanuit zijn bedrijf in Risaralda. Het startte als familiebedrijf dat de wens had het volledige productieproces van zijn eigen fruit te beheren, van de teelt tot het vermarkten. "Het bedrijf heeft ervoor gekozen als directe leverancier te opereren. Op deze manier is het zelf verantwoordelijk voor het gehele proces en kan het garanderen dat de Colombiaanse avocado's aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Er wordt geen gebruik van tussenpersonen gemaakt. Momenteel beschikt het bedrijf over een areaal van 80 hectare voor de eigen productie en recent zijn er nog eens 100 hectare aangeplant. Daarnaast heeft het zijn eigen moderne pakstation en blijft het zijn faciliteiten voortdurend uitbreiden.

Voor meer informatie:
Daniel Gaviz
Hass Diamond company
Colombia
T: +57 3105357224
T: +57 056 3300062
E: info@hassdiamond.co
www.hassdiamond.co

Publicatiedatum: 25-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: