Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderhoudsvrij tuinhuis voor boerderijautomaat

Tholen - Van stalletje langs de weg naar boerderijautomaat en dan nu naar zorgenvrije verkoop. Ad en Margot Kersemans-van Dooren, tomatentelers uit Merksplas (nabij het Turnhout, Belgie) zochten lange tijd naar onderhoudsvrije ombouw voor hun groentenautomaat. "Ze hadden een boerderijautomaat in een klein houten kraampje aan de kant van de weg staan, maar hadden genoeg van het telkens schuren en beitsen van het kraampje", vertelt Louis Loohof van LooHof Tuinhuis. "Na een speurtocht op internet klopten ze bij ons aan. Onze tuinhuizen zijn namelijk volledig onderhoudsvrij."



Nieuwe toepassing
"Het is een leuke nieuwe toepassing van onze tuinhuizen. Deze zijn gemaakt van hoogwaardige bouwmaterialen en goed geïsoleerd. Dat zorgt voor een constante temperatuur, vandaar dat ze lang niet alleen worden gebruikt om waardevolle spullen op te slaan of stallen. Klanten gebruiken ze ook als hobby- of werkruimte, zoals een kapsalon, trimsalon, voor het houden van vogels en als atelier. Het is namelijk ook mogelijk om een verwarming te plaatsen." Uit het assortiment werd het type Narcis gekozen en omgebouwd naar 'winkel' zonder ramen maar met brede toegankelijke entree.




24/7 open

Het nieuwe onderkomen van de boerderijautomaat bood extra ruimte. Daarom schafte het telersechtpaar nog twee extra automaten aan. "Dat paste goed in hun bedrijfsvoering. Het vullen van de automaten is nu beperkt naar maximaal 2x per dag", vertelt Louis. Naast de extra ruimte zijn er nog een aantal praktische zaken gerealiseerd. "Ze kunnen het tuinhuis 24/7 open houden voor klanten. Om het in de avonduren toegankelijker te maken, hebben we het tuinhuis voorzien van een automatische lichtinstallatie en een preventief akoestisch systeem dat een signaal afgeeft wanneer er 's avonds een klant langskomt."



Profiteren

Ad en Margot kleedden het tuinhuis aan met plantenbakken en sierlijke vlaggen om het huisje extra te laten opvallen. Afgelopen juli namen ze het in gebruik en merkten meteen dat het aansloeg. "Ze hebben geen spijt van hun investering en profiteren nu al van de hogere omzet", besluit Louis.



Voor meer informatie
LooHof tuinhuis
Louis Loohof
Dongen
T: 06-81304011
www.tuin-huisje.nl
info@tuin-huisje.nl