Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kleinere citrusoogst met grote maten is altijd gunstig"

De hittegolf van deze zomer heeft zijn weerslag gehad op de productie van clementines, mandarijnen en sinaasappelen in de regio Valencia. De hoge temperaturen hebben wat beschadigingen aan de schil veroorzaakt en er is ook fruit van de bomen gevallen. 

"Momenteel hangen er minder vroege mandarijnen aan de bomen," licht Brio Fruits directeur Abel Alarcón toe. We realiseren ons ook dat de sinaasappelvolumes lager zullen zijn, zelfs die van Valencia's."



De weersomstandigheden zijn inmiddels veel beter en het feit dat de bomen minder vruchten dragen, vertaalt zich in grotere kalibers. We houden dan ook rekening met lagere volumes maar grote kalibers."

Vorig seizoen werd het einde van het sinaasappelseizoen daarentegen gekenmerkt door een tekort aan grotere kalibers, bijvoorbeeld in het geval van Valencia's. 

"Ondanks de hitte en droogte hebben we dit seizoen minder problemen gehad met onze watervoorraden dan vorig seizoen. De zware neerslag in het voorjaar heeft ervoor gezorgd dat de reservoirs goed gevuld waren en dat we geen problemen hadden met waterbeperkingen," vervolgt Alarcón. 

Alarcón is van mening dat het nu nog te vroeg is om te bepalen wat de gevolgen zullen zijn voor de citrushandel. "Voor de afzet is het echter altijd gunstiger om een lagere productie met goede kalibers te hebben," legt hij uit. 
Brio Fruits, het merk waar het Valenciaanse Agrios Selectos bekend om is, zal eind september de eerste volumes clementines, onder andere Clemen Rubi, op de markt brengen. 

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L.
T: +34 962 868 000
brio@brio.es
www.brio.es
Publicatiedatum: