Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse producent wil export zoete uien met 15% uitbreiden

Het Peruaanse Shuman Perú Produce dat gespecialiseerd is in de productie en het vermarkten van zoete uien is van plan zijn buitenlandse export met 15% uit te breiden. 

Algemeen directeur Luis Torres maakte eveneens bekend dat 90% van de export bestemd zal zijn voor de Verenigde Staten. "In 2016 boekten we een groei van bijna 15% ten opzichte van 2015. In 2017 hopen we eenzelfde percentage of hoger te realiseren." Hij vertelde dat het exportvolume naar de Verenigde Staten in 2006 nog zeven containers bedroeg maar dat er in 2016 800 containers naar deze markt werden geëxporteerd. 

"In de agrarische sector is het moeilijk om exponentieel te groeien omdat men bloot staat aan seizoenen met goede of slechte prijzen. Anderzijds heeft men voor de export van gele en zoete uien niet noodzakelijkerwijs veel afzetmarkten nodig maar slechts enkele goede klanten," vervolgt Torres. "In deze sector zijn zakenrelaties en een goede band met de klant belangrijk. Aangezien het aantal klanten beperkt is, worden er grote volumes afgenomen." Torres vertelt dat zijn bedrijf in plaats van nieuwe markten te betreden de komende jaren zijn positie op bestaande markten wil versterken. 

Naast dat de Péru dochteronderneming bijna haar totale uienvolume aan moederbedrijf Shuman Produce in de Verenigde Staten levert, exporteert het ook naar andere markten, waaronder Argentinië, Chili, Canada, Guatemala, Spanje, Costa Rica, Nederland, Brazilië en Colombia.
Publicatiedatum: