Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Turkse kersenexport $ 155 miljoen vanaf april

De export voor Turkse kersen staat volgens de berekeningen al op € 131,356 miljoen ($ 155 miljoen) sinds april toen het seizoen begonnen is. Door de overeenkomst tussen AGF-exporteurs en de dochteronderneming van Turkish Airlines (THY), Turkisch Cargo, ontvangen de exporteurs kortingen die afgestemd zijn op de bestemming. Dankzij deze overeenkomst werden ongeveer 400 ton kersen geëxporteerd naar 47 landen. € 1,2709 miljoen ($ 1,5 miljoen) aan kersen zijn dit seizoen per vliegtuig verzonden.

De Turkse kersen hebben een belangrijke plaats op de wereldmarkt doordat ze van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor hebben de exporteurs van kersen ook het meeste profijt van de kortingen die gegeven worden. Doordat de houdbaarheid beperkt is en er toch hoge kosten verbonden zijn aan de export, konden de kersen naar 20 landen verzonden worden door middel van luchtvracht. 

Duitsland, Rusland en Nederland zijn de grootste markt voor Turkse kersen. Export naar Indonesië, Singapore, Hong Kong, Maleisië en Bahrein laat ook een stijgende lijn zien. 

Lees meer op dailysabah.com

Publicatiedatum: 24-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: