Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse kersenexport $ 155 miljoen vanaf april

De export voor Turkse kersen staat volgens de berekeningen al op € 131,356 miljoen ($ 155 miljoen) sinds april toen het seizoen begonnen is. Door de overeenkomst tussen AGF-exporteurs en de dochteronderneming van Turkish Airlines (THY), Turkisch Cargo, ontvangen de exporteurs kortingen die afgestemd zijn op de bestemming. Dankzij deze overeenkomst werden ongeveer 400 ton kersen geëxporteerd naar 47 landen. € 1,2709 miljoen ($ 1,5 miljoen) aan kersen zijn dit seizoen per vliegtuig verzonden.

De Turkse kersen hebben een belangrijke plaats op de wereldmarkt doordat ze van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor hebben de exporteurs van kersen ook het meeste profijt van de kortingen die gegeven worden. Doordat de houdbaarheid beperkt is en er toch hoge kosten verbonden zijn aan de export, konden de kersen naar 20 landen verzonden worden door middel van luchtvracht. 

Duitsland, Rusland en Nederland zijn de grootste markt voor Turkse kersen. Export naar Indonesië, Singapore, Hong Kong, Maleisië en Bahrein laat ook een stijgende lijn zien.

Lees meer op dailysabah.com
Publicatiedatum: