Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
oogst 700 kg per hectare:

Groei Chinees cherrytomatenareaal zet door

"Cherrytomaten worden op veel plaatsen geteeld in Hainan, Guangdong en Shandong. De cherrytomatenproductie in Qingdao, een van de belangrijkste productiegebieden, stijgt al jaren," zegt Zheng Lilong van Qingdao Pingdu Fruit and Vegetables.


Cherrytomatenproductie in een kas

"In Qingdao hebben we meer dan 20 hectare kassen waar we cherrytomaten telen. De productiehoeveelheid per hectare is ongeveer 700 kg. Onze cherrytomaten worden via traditionele verkoopkanalen door verkoopagenten verkocht aan het topsegment van de markten in China, zoals grootschalige distributeurs en supermarkten. Vorig jaar hebben we meer dan 5000 kg cherrytomaten naar Hongkong geƫxporteerd, maar door het lange transport is de kwaliteit bij aankomst niet ideaal. We wachten op een kans om naar buitenlandse markten uit te breiden."


Vers geplukte cherrytomaten

"Dit jaar is het productieseizoen van de Qingdao cherrytomaten in het voorjaar begonnen en zal het midden augustus eindigen. Het klimaat zal dit jaar stabiel zijn, zodat de productie iets groter zal zijn dan vorig jaar. Omdat het productieareaal is gestegen zal de marktprijs hoger zijn dan vorig jaar."

"Cherrytomaten zijn zowel groenten als fruit. Ze hebben niet alleen een prachtige kleur en een mooie vorm, maar ook een lekkere smaak. De afgelopen jaren zijn ze steeds populairder geworden, vooral in restaurants en karaokegelegenheden. Door vele jaren praktijk en onderzoek zijn onze cherrytomaten zoet, hebben een dunne huid en zijn van hoge kwaliteit. We hopen in de toekomst met vele sectordeskundigen samen te werken."

Zheng Lilong
Qingdao Pingdu Fruit and Vegetables
Phone: +86 135 7382 1444
Publicatiedatum: