Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?

Volgens wetenschappers zou broccoli de sleutel kunnen zijn om langer jong en gezond te blijven. Dit komt door een hoog gehalte aan chemische stoffen die indolen genoemd worden. Hiervan is aangetoond dat muizen en andere dieren fitter blijven als ze ouder worden. Ze behouden hun mobiliteit en veerkracht langer. In het onderzoek werd aangetoond dat deze stoffen ook in boerenkool aanwezig zijn. Maar dat was nog niet alles. Er bleek ook nog een andere stof in broccoli te zitten, genaamd NMN (Nicotinamide mononucleotide). Tijdens een klinische proef met muizen werd ontdekt dat deze stof de veroudering vertraagt. 

Deze ontdekking kan leiden tot een anti-verouderingspil die mensen helpt om in goede gezondheid te genieten van hun oude dag inplaats van zwak en ziekelijk te zijn. Professor Daniël Kalman van de Emory University Atlanta: "Dit is een directe toegang naar een pil die mensen langer, beter kan laten leven." 

De focus van het onderzoek, dat gepubliceerd is in de Proceedings van de National Academy of Sciences, is gericht op een gezonder, maar niet noodzakelijkerwijs langer, leven.  

Bron: express.co.uk

Publicatiedatum: 31-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: