Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TLN/FENEX laat logistieke wereld zien

Chinese delegatie op bezoek Cool Port

Deze week verzorgde TLN/FENEX een programma voor een delegatie Chinezen, allen actief in de logistiek. Het twintigtal kwam kijken naar de wijze waarop Nederland op logistiek vlak opereert. ​Het programma bestond uit twee onderdelen: een korte introductie op een logistieke sector, gevolgd door een bezoek aan Cool Port in de haven van Rotterdam, meldt TLN.


De Chinese delegatie op bezoek. Bron: TLN

Faciliteren
Wendy van Hamburg, sectormanager bij TLN, vertelde over de positie die TLN/FENEX inneemt in de logistieke sector. "Als partner in de supply chain willen wij ketenpartijen waar mogelijk faciliteren bij hun bedrijfsactiviteiten", vertelt de manager. "Onder meer door ze op de hoogte te brengen van en te betrekken bij ontwikkelingen in de logistieke sector, zoals data-uitwisseling en CO2-reductie. Maar bijvoorbeeld ook door te lobbyen voor een level playing field in Europa."

Handelsrelatie
Van Hamburg benadrukte het belang van de handelsrelatie tussen Nederland en China: "Wij zijn de poort van Europa, ook voor China. In de Rotterdamse haven is 22% van wat binnenkomt en 16% van wat weer weggaat aan China gelieerd. Op Schiphol is de band nóg sterker, daar is 34% van wat binnenkomt en 36% van wat weer weggaat gerelateerd aan China."


De delegatie op pad. Bron: TLN

Sparren
Jeroen Haver, actief voor de Topsector Logistiek, benadrukte richting de Chinezen het belang van samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en de logistieke industrie. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om te sparren over toekomstige logistieke concepten, zoals een 'customs trade lane' tussen beide landen en frequente railverbindingen tussen Nederlandse en Chinese steden, zo meldt TLN.

Cluster
Aansluitend bezocht de groep Chinezen Cool Port, dat onderdeel uitmaakt van het koel- en diepvriescluster in de Rotterdamse haven. Met een opslagcapaciteit van 40.000 pallets, een expeditieruimte van 7.500 vierkante meter, 38 dockshelters en een in- en ompakruimte voor AGF liet Derek Jan van Rees van Cool Port zien dat de logistiek in Nederland zich blijft ontwikkelen, aldus TLN.

Bron: TLN
Publicatiedatum: