Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Pascal Braecke, Virtual-Power:

"Energie goedkoper maken door flexibel aan te sturen"

Tholen - "Energiecontracten zijn vaak contracten met vaste bedragen. De ene leverancier is goedkoper dan de ander, maar veel verschilt het in principe niet. Omdat wij kijken naar de prijzen van de energiemarkt en het verbruik van een bedrijf flexibel kunnen sturen, kunnen we het goedkoper leveren dan anderen", vertelt Pascal Braecke Samen met Joost Busschaert, expert in de energiemarkt, richtte hij onlangs het bedrijf Virtual-Power op.

Pascal zelf is ook actief met Braecke Trading. Dit bedrijf heeft als activiteit opslag voor diepvriesbedrijven. "Daar is ontzettend veel elektriciteit voor nodig. Ik was al jaren aan het kijken of er geen mogelijkheid was om dat beter en goedkoper te doen. Toen ik Joost ontmoette en wij in gesprek kwamen, ging het balletje echt rollen."

Monitoren
Pascal geeft aan dat ze bij organisaties op bezoek gaan en gaan onderzoeken hoe ze flexibeler kunnen omspringen met energie. "Bij ons geldt: hoe meer flexibiliteit, hoe beter de prijs. We maken contracten op maat en kunnen voor langere termijn een vaste korting bieden. Daarnaast monitoren en sturen we via een intelligente sturing de energiestromen in het bedrijf. Op deze manier kunnen we het maximale uit een afnameprofiel halen. Als bedrijven ons het vertrouwen schenken en wij mogen bepalen in welke mate we gaan sturen, kan het enorme voordelen geven."

Energie-efficiŽnt

Pascal legt uit dat ze groene energie leveren. "Het huidige energielandschap is ingrijpend aan het veranderen. Aan de aanbodzijde neem het aandeel aan hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon, biomassa etc. almaar toe. Aan de vraagzijde vinden we meer en meer energie-efficiŽntere toepassingen die op batterijen of grid-onafhankelijk kunnen werken. We merken dat, waar vroeger de markt gestuurd werd door de vraagzijde, dit evenwicht zich steeds meer verschuift richting aanbodzijde. We moeten in staat zijn om onze lasten te sturen wanneer het voor het eco-systeem interessant is veel wind & veel zon. Als we inzicht krijgen in het verbruik van bedrijven, kunnen we de energie vermeerderen of verminderen op de juiste momenten. Op de momenten waar energie goedkoop is, zorgen we dat hij aanslaat en bij dure momenten afslaat. Natuurlijk moet de temperatuur bij koel- en vrieshuizen worden gegarandeerd, maar daar zorgen wij ook voor."

Koel- en vrieshuizen
"Momenteel bedienen we met name aan koel- en vrieshuizen. Ook voor bedrijven uit de AGF-sector is Virtual-Power interessant, aangezien zij vaak gebruik maken van koeling. Ook bedrijven met eigen zonnepanelen, windturbines of WKK-installaties bieden wij een waardige alternatieve oplossing voor hun energiepark." Nu is Virtuel-Power met name actief in BelgiŽ, maar in de toekomst richten ze zich ook op andere Europese landen.

Nieuw project
"Ondertussen zijn we bezig met een nieuwe toepassing die werkt op batterijen. Hiervoor doen we mee aan een crowdfunding-loting en mogelijk worden wij uitgekozen als innovatief concept dat men kan sponsoren."

Voor meer informatie:
Virtual-Power
Oktrooiplein 1/201
9000 Gent
BE 0671.578.015
pascal.braecke@virtual-power.be
www.virtual-power.be

Publicatiedatum: 24-8-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: