Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario Iuzzolino, VerDi Import:

"Cactusvijgen deze tijd van het jaar een veelgevraagd artikel"

Tholen - Het cactusvijgenseizoen is in volle gang. "Wij betrekken de cactusvijgen al jaren van onze Italiaanse leveranciers en is het in deze tijd van het jaar een veelgevraagd artikel", vertelt Mario Iuzzolino van VerDi Import. "De etno-handel is de belangrijkste afnemer van cactusvijgen, maar ze zijn elk jaar bekender aan het worden en we verkopen ze ook steeds meer buiten onze Turkse klanten om."



"Zeker richting komende maand als de fruitstromen uit Spanje afnemen en het Spaanse groenteseizoen nog niet is gestart, heb je met cactusvijgen een goed alternatief. Zo zie je dat de cactusvijg steeds meer verwerkt wordt in de gin-tonic", vertelt Mario. Prijzen liggen momenteel op een niveau rond de 4 euro voor maat 14, 3,25 euro voor maat 16, 3 euro voor maat 18 en 10 euro voor 10 x 1kg.



VerDi startte begin deze maand met de cactusvijgen en afhankelijk van de weersomstandigheden loopt het seizoen door tot eind oktober. "Ook Marokko en Spanje leveren cactusvijgen, maar wij beperken ons tot de import vanuit Siciliƫ. Oorspronkelijk komen de cactusvijgen uit Mexico", vertelt Mario.

Voor meer informatie:
Mario Iuzzolino
VerDi Import
Tel: +31 (0)180 69 64 65
mario@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl