Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Midden-Oosten wordt minder aantrekkelijke markt voor Spanje

In de afgelopen jaren zijn veel Spaanse bedrijven het Midden-Oosten als hun belangrijkste markt gaan zien. Dit geldt ook voor het bedrijf Where Is My Fruit. Where Is My Fruit exporteerde 70% van zijn producten naar deze regio, terwijl de rest onder andere naar Canada en Zuidoost Azië werd gestuurd. Na verloop van tijd is het Midden-Oosten echter een steeds minder aantrekkelijke markt geworden. "We moeten met teveel importeurs in Dubai concurreren. Daarbij kopen klanten in Dubai onze productie in consignatie in, wat inhoudt dat ze pas hoeven te betalen als ze de producten zelf hebben doorverkocht. Omdat het een overzeese markt betreft, geeft dat een enorm risico," zegt Cristian Morales van Where Is My Fruit.



"Veel bedrijven hebben financiële problemen en betalen altijd laat," zegt Morales. Dit heeft er volgens hem toe geleid dat de exportvolumes aanzienlijk zijn geslonken. "Dit geldt niet alleen voor de vraag, maar ook voor het aanbod. Onze nieuwe strategie komt erop neer dat we onze markten proberen te diversificeren en in meerdere regio's aanwezig proberen te zijn. Zodoende hebben we in de winter met betrekking tot citrus goed kunnen compenseren door middel van de markt van Canada."


De zomermaanden zijn met name moeilijk voor overzeese export, omdat het fruit dat wordt geëxporteerd dan kwetsbaarder is. Volgens Morales moet in deze periode erg voorzichtig worden omgegaan met de mogelijke schadeclaims voor het fruit. "Op een gegeven moment moet je je realiseren wanneer je moet stoppen en de prioriteit moet geven aan kwaliteit tegenover volume. Uiteindelijk is het beter om veilig 15 tot 20 containers te sturen, in plaats van dat je 50 containers exporteert en bij aankomst 20 containers kwaliteitsproblemen blijken te hebben."

Voor meer informatie:
Cristian Morales
Where Is My Fruit
Tel. +34 618077568

Publicatiedatum: