Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lidl haalt Waitrose in

Duitse Edeka kan niet zonder importproduct

Zuid-Afrika: Shoprite voldoet aan winstverwachting
Het in Zuid-Afrika gevestigde Shoprite heeft zoals verwacht een toename in jaarwinst behaald van 12%. In verband met de zwakke economische situatie en het verlies van banen is de koopkracht van consumenten achteruit gegaan en staat de Zuid-Afrikaanse retailsector onder druk. De resultaten van Shoprite waren echter beter dan die van concurrenten. De keten heeft zich gefocust op consumenten die meer op hun uitgaven willen besparen, waaronder meer dan 11 miljoen Zuid-Afrikanen die in de bijstand zitten. Shoprite had een toename in omzet van 8,4% tot 141 miljard rand (€9,1 miljard). (Reuters)

Duitsland: Edeka leegt schappen 

Een vestiging van Edeka in Hamburg heeft een weekend lang alle buitenlandse producten uit de schappen verwijderd. De winkel wilde hiermee de diversiteit van het assortiment aantonen. Met deze actie liet Edeka zien hoe leeg de winkel zou zijn als er geen producten vanuit het buitenland zouden worden aangeboden, zoals Spaanse tomaten. (thelocal.de)


Foto: Twitter

Turkse keten plant beursgang in 2018
De Turkse discountketen Sok is van plan om in 2018 een beursgang te maken. Sok heeft meer dan 4.700 vestigingen en 21.000 werknemers. Het bedrijf is de grootste discountketen in Turkije en verkoopt onder andere versproducten en huishoudelijke artikelen. Sok is voor 39% in handen van Gozde Girisim, het investeringsbedrijf van Yildiz Holding. De helft van Sok is behoort toe aan een Nederlands consortium van investeerders. Verder is 10% het bezit van een particulier investeringsfonds dat wordt geleid door Templeton Asset Management. (Reuters)

De plannen van Amazon in Australië

Klik hier om het artikel te lezen.

VK: Lidl haalt Waitrose in
Lidl heeft zijn marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk toe laten nemen tot een recordhoogte van 5,2%. Daarmee haalt de keten Waitrose in als zevende grootste supermarktketen van het land. Volgens het marktonderzoeksbureau Kantar Worldpanel nam in de periode van 12 weken tot 13 augustus de omzet van Lidl jaar op jaar met 18,9% toe. De omzet van directe concurrent Aldi steeg met 17,2%, wat leidde tot een marktaandeel van 7,0%. De vier grootste Britse ketens Tesco, Sainsbury's, Asda en Morrisons hadden allemaal een toename in omzet, maar verloren tegelijkertijd marktaandeel aan de discountketens. In tegenstelling tot de vier grootste ketens bleven Aldi en Lidl in deze periode nieuwe winkels openen. De inflatie van supermarktprijzen bedroeg 3,3%, terwijl die in de vorige periode neerkwam op 3,2%. (Reuters)


Bron: Kantar Worldpanel

Wal-Mart vraagt patent aan voor "luchtmagazijn"
Wal-Mart Stores Inc. heeft in de VS een patent aangevraagd voor zwevend magazijn, waarvandaan drones bestellingen kunnen bezorgen bij de consument. Het magazijn is een soort zeppelin, die een hoogte aan jan houden van ongeveer 305 meter. De zeppelin bevat meerdere hangars, waarvandaan de drones uit kunnen strijken. Verder kan de zeppelin zichzelf sturen of kan deze op afstand worden bestuurd door een menselijke piloot. Amazon verkreeg in april 2016 een patent voor een soortgelijke machine. (Bloomberg)

VS: Walmart breidt thuisbezorging met Uber uit
Walmart gaat zijn partnerschap met Uber uitbreiden naar Orlando in Florida en Dallas in Texas. Consumenten kunnen online of via een mobiele app bestellingen voor boodschappen plaatsen en die vervolgens op een gewenst tijdstip via Uber af laten leveren. (retaildive.com)Publicatiedatum: 23-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: