Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco lanceert mini-avocado's in eierdozen

Vanaf nu zullen klanten van Tesco naast avocado's van normaal formaat ook kunnen kiezen voor snackavocado's. 




De avocado's zijn ongeveer zo groot als een ei en zitten per zes verpakt in een recycleerbare eierdoosverpakking waarin ze langer vers blijven. Het product is het nieuwste initiatief van de reatilketen om samen met zijn leveranciers voedselverspilling in de toeleveringsketen aan te pakken.

Normaal gesproken zouden deze kleine avocado's namelijk weggegooid worden vanwege hun bescheiden formaat maar deze minivruchten doen kwalitatief niet onder voor de grotere exemplaren. 

Deze zeldzame mini-avocado's, ofwel Zilla Eggs, zijn een derde van het formaat van een gewone avocado en maar liefst 24 keer kleiner dan de reuze Avozilla avocado die Tesco de laatste jaren in beperkte volumes op de markt heeft gebracht. 

Inkoper James Cantoni van Tesco legt uit dat de Zilla Eggs een geweldige manier zijn om de klant heerlijke avocado's aan te bieden die voorheen het winkelschap niet haalden vanwege hun formaat. Ze zijn perfect als snack en dankzij hun kleine formaat gaat er niets van het fruit verloren. Bovendien kunnen telers nu een groter deel van hun avocado-oogst op de markt brengen."

De laatste jaren is populariteit van avocado's sterk gegroeid en de vraag steeg vorig jaar met ruim 30%. Het is te hopen dat dit experiment van Tesco de aantrekkingskracht van het fruit nog verder zal versterken. Dankzij het formaat en de dunne schil, die eenvoudig met de hand kan worden verwijderd, zijn deze mini-avocado's een ideaal tussendoortje voor onderweg of op school.

De Zilla Eggs zijn zolang de voorraad strekt in 100 Tesco filialen voor €2,18 per doos te koop.

Voor meer informatie: tescoplc.com
Publicatiedatum: