Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tesco lanceert mini-avocado's in eierdozen

Vanaf nu zullen klanten van Tesco naast avocado's van normaal formaat ook kunnen kiezen voor snackavocado's. 
De avocado's zijn ongeveer zo groot als een ei en zitten per zes verpakt in een recycleerbare eierdoosverpakking waarin ze langer vers blijven. Het product is het nieuwste initiatief van de reatilketen om samen met zijn leveranciers voedselverspilling in de toeleveringsketen aan te pakken.

Normaal gesproken zouden deze kleine avocado's namelijk weggegooid worden vanwege hun bescheiden formaat maar deze minivruchten doen kwalitatief niet onder voor de grotere exemplaren. 

Deze zeldzame mini-avocado's, ofwel Zilla Eggs, zijn een derde van het formaat van een gewone avocado en maar liefst 24 keer kleiner dan de reuze Avozilla avocado die Tesco de laatste jaren in beperkte volumes op de markt heeft gebracht. 

Inkoper James Cantoni van Tesco legt uit dat de Zilla Eggs een geweldige manier zijn om de klant heerlijke avocado's aan te bieden die voorheen het winkelschap niet haalden vanwege hun formaat. Ze zijn perfect als snack en dankzij hun kleine formaat gaat er niets van het fruit verloren. Bovendien kunnen telers nu een groter deel van hun avocado-oogst op de markt brengen."

De laatste jaren is populariteit van avocado's sterk gegroeid en de vraag steeg vorig jaar met ruim 30%. Het is te hopen dat dit experiment van Tesco de aantrekkingskracht van het fruit nog verder zal versterken. Dankzij het formaat en de dunne schil, die eenvoudig met de hand kan worden verwijderd, zijn deze mini-avocado's een ideaal tussendoortje voor onderweg of op school.

De Zilla Eggs zijn zolang de voorraad strekt in 100 Tesco filialen voor €2,18 per doos te koop.

Voor meer informatie: tescoplc.com

Publicatiedatum: 23-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: