Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pluk Crimson tien dagen vervroegd

"Beste kwaliteit Spaanse pitloze druiven in 15 jaar"

Het in Murcia gevestigde Moyca, marktleider binnen de categorie pitloze druiven, laat weten dat het druivenseizoen tot dusver uitstekend is verlopen. Na een moeizame start vanwege de late aanvoer van druiven uit Egypte rekent het bedrijf vanaf nu op een prima seizoen. 

Directeur Enrique Moya en commercieel directeur Josefina Mena leggen uit dat het goede weer van de afgelopen vier maanden bijgedragen heeft aan dit uitzonderlijk goede seizoen zowel op het gebied van kwaliteit als volume. Mena legt uit dat de kwaliteit, maten, kleuring en het suikergehalte dit jaar uitmuntend zijn. Het seizoen loopt nog tot eind november.



"De kwaliteit van druiven wordt aan de hand van drie criteria bepaald: kleur, brix en kaliber. Deze drie criteria zijn voor alle 45 rassen die Moyca momenteel vermarkt nauwkeurig omschreven," legt Mena uit. "De kwaliteit van de pitloze rassen Sable, Midnight Beauty, Cotton candy, Sweet Sapphire, Muscat, Ivory, Sweet Globe, Timco, Adora Crisp en Pristine gaat echter iedere specificatie te boven."

"Ik denk dat we nog nooit zo'n goed seizoen voor rode druiven hebben meegemaakt. De kleuring van Timco, Sweet Celebration, Krissy, Crimson, Allison, Jack's Salute en Scarlotta grenst aan perfectie," vervolgt Mena. 

Moya legt uit dat dit niet alleen te danken is aan de goede weersomstandigheden. "Moyca en zijn technische team, onder leiding van Trini Díaz, werken volgens een gedifferentieerde productiestrategie om de beste kleuring te garanderen. Om deze reden zijn de verschillende bedrijven van Moyca gevestigd in regio's en klimaten die het best beantwoorden aan de eisen van de afzonderlijke rassen."

Trini legt uit dat het bedrijf er veel tijd en geld in heeft gestoken om de slogan 'het beste fruit, iedere week weer' waar te kunnen maken. Irrigatiebeheer, beschermings- en productiesystemen helpen ons om optimale efficiëntie te bereiken," aldus Díaz.



"Dankzij een goede planning en ons brede scala aan rassen kunnen wij onze klanten een stabiele aanvoer van rode druiven garanderen." Momenteel vermarkt het bedrijf rode Crimson rassen, Sweet Celebration en Krissy, waarna het de beurt zal zijn aan Allison en Timco. Het ras Scarlotta sluit het seizoen af. 

Het is het vermelden waard dat de hoge temperaturen van de voorbije weken er voor gezorgd hebben dat de pluk van Crimson druiven voor een aantal telers buiten Moyca tien dagen vroeger dan gebruikelijk gestart is. Deze situatie zou eind augustus en gedurende de eerste helft van september mogelijk kunnen leiden tot aanvoerproblemen." 

Mena vertelt dat Melody en Sweet Sapphire momenteel de blauwe rassen vertegenwoordigen. Het seizoen wordt afgesloten met het blauwe ras Autumn Royal. De witte druivenrassen die Moyca produceert zijn onder meer Autumn Crisp en Sweet Globe. Het seizoen van witte druiven wordt eind september afgesloten met het ras Pristine. 

Voor meer informatie:
Josefina Mena
MOYCA
Tel: +34 968423838
fina@moyca.org
http://www.moyca.org/

Publicatiedatum: