Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse pruimen groter dit seizoen

Het pruimenseizoen in Frankrijk is op 1 augustus begonnen met de vroege rassen. Maar de oogst is afgelopen week pas echt van start gegaan en zal ongeveer tot 15 september duren, afhankelijk van het weer. De Franse pruimen zijn dit jaar vleziger dan vorig jaar en dit komt voornamelijk door het weer, dat anders was dan vorig jaar. De productieverwachting ligt tussen de 42.000 en 45.000 ton. In 2016 was dit 52.000 ton maar toen waren de pruimen kleiner en hingen er daardoor meer aan de takken. Toen duurde het seizoen 6 weken. 

Jacques Pomiès, voorzitter van het BIP (Interprofessioneel Pruimen Bureau): "De pruimen zijn vlezig en zoet en van een hoger kaliber. De vermindering in volume wordt weer wat goedgemaakt door de kwaliteit." De Franse markt vertegenwoordigt 70% van de pruimenverkoop. De grotere pruimen van dit jaar zullen zich onderscheiden van de concurrentie uit Chili, Argentinië en Californië, die kleine pruimen produceren. De concurrentie ligt normaal gesproken altijd hoog, omdat de productiekosten in Zuid-Amerika lager zijn dan in Frankrijk. De grote oogst is begonnen en zal op volle snelheid doorgaan tot het einde van de maand. Omdat de producenten druk bezig zijn op het veld, zullen er waarschijnlijk niet veel aanwezig zijn op de Grand Agen Prune Show waar tussen 25 en 27 augustus ongeveer 70.000 bezoekers verwacht worden.

Publicatiedatum: