Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Oron Ziv van Befresh Europe:

Tevredenheid over IsraŽlisch mangoseizoen

Het IsraŽlische mangoseizoen is in volle gang. Volgens Oron Ziv van Befresh Europe zal de oogst van de vroege rassen de komende twee weken al afgerond zijn. De latere rassen, zoals de Kent en Keitt, zijn ook al beschikbaar en dit duurt ongeveer tot eind september. Befresh Europe, dat is gevestigd in IsraŽl, exporteert voornamelijk vruchten naar Europa en Rusland. Hierbij gaat het om granaatappels, dadels, citrus en avocado's. Voor de granaatappels is het nu de derde week van verscheping. Oron, van Befresh Europe: "Voor zowel de mango's als ook de granaatappels is het een goed seizoen geworden. Juli en augustus zijn altijd wat tragere maanden op het gebied van verkoop en transport. Dit komt door de vakanties in Europa."Medjool
Ze exporteren ook dadels waarin de concentratie ligt op de Medjool variaties. Dit seizoen start ongeveer over twee weken. Oron: "Hierbij richten wij ons op de supermarkten ook al is het geen makkelijke markt om in door te breken. Er kan een tijd komen dat er een overschot in het aanbod van deze vrucht zal zijn omdat er veel landen zijn die dadelbomen planten. Maar het is zo dat het maximaal tien jaar duurt voordat deze vrucht klaar is om geoogst te worden."

Tekort aan avocado's

"Wat citrus betreft begint het seizoen met het exporteren van Red pomelo begin september, en twee weken later, Red grapefruits. Hier wordt niet veel concurrentie verwacht omdat de landen van het zuidelijk halfrond het hele seizoen al een tekort hebben. Nog dramatischer is het tekort aan avocado's. Vooral van Hass is er een stuk minder. Ik denk niet dat dit komt door de hitte die er was in andere delen van de wereld omdat het lang zo erg niet was als in IsraŽl."

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Tel: +972 4 619 1736  
oron@befreshcorp.net
www.befreshcorp.com

Publicatiedatum: 22-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: