Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hartje zomer betekent kleinere Russische import


Nu er een grotere aanvoer van goedkopere lokaal geteelde AGF op de markt is, maken Russische importeurs een rustige periode door.
 "Het is gebruikelijk dat de afzet van importproducten in juli en augustus daalt. Wij noemen dit de 'diepe zomer'. In deze maanden zijn consumenten eigenlijk vooral geïnteresseerd in lokale groenten en fruit zoals tomaten, watermeloenen, steen- en zachtfruit," legt Tropic Fruit importeur Andrey Volkov uit. 

Met name groenten zoals Russische volle grond tomaten zijn bij de consument in trek omdat zij denken dat deze tomaten 'puurder' zijn dan kastomaten (wat Andrey nadrukkelijk ontkent) en vanwege het feit dat zij twee- tot driemaal goedkoper zijn. 



"De lokale volle grond tomaten zijn zo populair dat sommige kleinschalige handelaren buitenlandse tomaten als zijnde Russische vermarkten om hun afzet te vergroten. 'Hoe lelijker hoe beter' lijken zij te denken en sommigen verkopen ze zelfs ten onrechte als biotomaten." Andrey legt uit dat dit vooral door lokale telers gedaan wordt die niet goed weten wat het predicaat bio eigenlijk inhoudt.

"Op de Russische televisie werd vorige week een reportage uitgezonden over kleinschalige Chinese kassencomplexen die onder de rook van grote steden worden gebouwd. De telers laten hun groenten op metrostations verkopen door 'baboeschka's' (oudere dames), zodat de consument de indruk krijgt dat zij producten uit eigen moestuin verkopen, die puur natuur zijn. In werkelijkheid zijn de groenten echter afkomstig uit kassen waar geen toezicht is en waarvan niet bekend is of ze wel veilig zijn. Er zijn namelijk aanwijzingen dat in veel van deze kassen illegale gewasbeschermingsmiddelen en andere verboden behandelingen toegepast worden om de groei te stimuleren," licht Andrey toe. 



"Uiteraard verkopen supermarkten, zeker de meer exclusieve ketens, nog steeds kleine volumes importtomaten zodat zij rassen aan kunnen bieden die niet op de lokale markt te koop zijn. Dit geldt echter voor de top 1% tot 2%. Deze supermarkten ontvangen wekelijks ongeveer een doos van elk ras. Het is hen niet zozeer te doen om aan de consumentenvraag te beantwoorden maar vooral om een gevarieerd assortiment aan te kunnen bieden."

Voor meer informatie:
Andrey Volkov
Tropic Group
Tel: +34 605 757 727
Email: andreyvolkov1968@gmail.com
www.tropic-group.ru
Publicatiedatum: