Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PMA heeft bijzondere aandacht voor Mexico en Zuid-Afrika

Op 16 en 17 augustus vond in Kaapstad de PMA Fresh Connections conferentie plaats. Het evenement ging van start op een regenachtige morgen in een tijd dat velen hopen dat er snel een einde aan de aanhoudende droogte in de Westkaap zal komen. Het was de laatste editie met Tommie van Zyl van ZZ2 als voorzitter van het South Africa Country Coucil. Zijn plaats wordt ingenomen door Brian Coppin, directeur van Food Lover's Market. 


Brian Coppin, de nieuwe voorzitter van de PMA South Africa Country Council (Foto: Anthea Davison)

Klik hier voor het fotoverslag

"Ik kijk uit naar de komende jaren. De PMA heeft al fantastisch werk gedaan door jong talent te werven voor onze sector," vertelde Brian Coppin tijdens zijn speech. "Tommie is naast een uitstekende leider en geweldige teler ook goed in het overtuigen van mensen en daarom is het hem gelukt mij over te halen zijn taak over te nemen. Ik heb 'ja' gezegd omdat mij hart bij deze sector ligt."

"Eén van de zaken die ik vandaag ter sprake heb gebracht is dat we oog moeten hebben voor belangrijke problemen zoals de beschikbaarheid van water. Er is sprake van een enorme deflatie in de AGF-sector en het is er zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn."

Vicevoorzitter global business and development, Richard Owen, sprak eveneens lovende woorden over Tommie van Zyl. "Bij de oprichting van PMA Zuid-Afrika konden we niet om de naam Tommie van Zyl heen. We waren dan ook zeer vereerd toen hij in 2013 als voorzitter aantrad. Hij heeft veel bereikt en het jaarlijks terugkerende evenement is steeds succesvoller geworden. We hebben Lindie Stroebel als fulltime manager aangenomen en het PMA merk heeft inmiddels een sterke positie op de Zuid-Afrikaanse markt veroverd." 

Aftredend voorzitter Tommie van Zyl van ZZ2 Africa (Foto: Anthea Davison)

Klik hier voor het foto-verslag

De Produce Marketing Association (PMA) richt zich voornamelijk op internationale betrekkingen en John Oxford, voorzitter van het wereldwijde PMA bestuur en tevens directeur van L&M Cos, vertelde dat Mexico en Zuid-Afrika twee landen zijn waarvoor PMA in het bijzonder aandacht heeft. "Zuid-Afrika is een uitvalsbasis voor Sub-Sahara Afrika en het hele Afrikaanse continent en de AGF-sector ontwikkeld zich steeds verder tot een wereldwijde sector."

In de workshops werd aandacht geschonken aan de toeleveringsketen en logistiek ('the last frontier', zoals handelsanaliste Maryla Masojada het noemde). Andy Connell, verantwoordelijk voor ethische inkoop als manier om een merk te ontwikkelen, gaf inzicht in de manier van zakendoen in Afrika. Er werd ook een workshop over innovatie gehouden door de Nederlandse bedrijven Suncoller (koelcellen op zonne-energie) en Eleaf dat telers in de Westkaap de laatste zes jaar door middel van zijn programma Fruitlook geholpen heeft met efficiënter waterverbruik door gebruik te maken van satellietbeelden. 


Foto: Anthea Davison

De meeste deelnemers hadden de indruk dat er minder bezoekers aanwezig waren dan vorig jaar. 

Klik hier voor het fotoverslag
Publicatiedatum: