Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
First Fresh exporteert eerste kaki's naar China

Nieuw-Zeelandse kaki's hebben onlangs toegang tot de Chinese markt gekregen en het bedrijf First Fresh heeft vorige week zijn eerste volume per luchtvracht naar deze markt verzonden. Het fruit ligt inmiddels in het winkelschap. 

Ian Albers van het in Gisborne gevestigde bedrijf vertelt dat de importvergunning op 11 augustus rond was. "Vorige week donderdag hebben we het eerste fruit verzonden en de inklaringsprocedure verliep probleemloos."

Aangezien het Nieuw-Zeelandse seizoen al ver gevorderd is, doet First Fresh het rustig aan. "Het is al laat in het seizoen en we willen geen concessies aan onze kwaliteit doen. We zenden daarom kleine volumes per luchtvracht. We moeten ook een inschatting van de vraag maken. Ondanks dat de kaki ook in China wordt geteeld en geconsumeerd, wordt het fruit op deze markt doorgaans gegeten wanneer het zacht is. In Nieuw-Zeeland daarentegen wordt een knapperige bite meer op prijs gesteld."

First Fresh heeft een sterke partner in Shanghai waarmee de teler al vier jaar lang samenwerkt. Het is een gespecialiseerd marketingbedrijf. Evenals andere uit Nieuw-Zeeland geÔmporteerde fruitsoorten zullen ook de kaki's als premiumproduct worden vermarkt in China. Ze zullen te koop zijn bij de betere retailketens en online winkels. 
First Fresh is ook bekend vanwege zijn Meyer citroenen. Albers vertelt dat het een uitstekend seizoen was met een volume van 1.200 ton, wat meer is dan vorig jaar. "De productie zal verder groeien omdat onze nieuwe boomgaarden hun volle productiepotentieel bereiken. De Verenigde Staten, Japan en China zijn onze belangrijkste markten en zijn dit jaar erg sterk geweest."

First Fresh zal dit jaar aanwezig zijn op de Asia Fruit Logistica, Hal 5c, stand N-61

Voor meer informatie:
Ian Albers
First Fresh
Tel: +64 6 8692132
E-mail ian.albers@firstfresh.co.nz
http://www.firstfresh.co.nz

Publicatiedatum: 22-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: